Goran Dragić srušio Lejkerse
Foto: REUTERS

Goran Dragić srušio Lejkerse

Košarka -
Dragićevom trojkom 28 sekundi pre kraja Rokitsi su stekli nedostižnu prednost

LOS ANĐELES - Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pretrpeli su i drugi uzastopni poraz.

Posle Jute u „Stejplsu“, u Teksesu su izgubili od Hjustona rezultatom107:104.

Junak pobede domaćih bio je Goran Dragić, koji je meč završio sa 16 poena, 13 asistencija i sedam skokova. Njegovom trojkom za vođstvo 104:101 na 28 sekundi pre kraja Rokitsi su stekli, ispostavilo se, nedostižnu prednost. Brajant je na četiri sekunde pre kraja pogodio težak šut za tri poena, smanjio na 104:106, ali su domaći mirno priveli meč kraju, prenosi Sportal.

Pored Dragića, u redovima pobedničkog tima istakli su se Luis Skola i Kortni Li sa po 23 poena. Čendler Parsons dodao je „sa klupe“ 13 koševa, od čega tri trojke.

Brajan opet nije bio šuterski raspoložen, ali je bio neuporedivo bolji u odnosu na duel sa Džezerima kada je pogodio mizerna tri šuta iz 20 pokušaja. Duel u Teksasu završio je sa 29 poena (10/27 iz igre) i bio je najefikasniji kod Lejkersa. Odličnu partiju pružio je Pau Gasol (21p, 10/14 iz igre), a nešto slabiju Endrju Bajnam (16p), koji je često ulazio u raspravu sa sudijama, pa je zaradio dve tehničke greške.

Istovremeno, u Majamiju, udarni trio Hita Lebron-Vejd-Boš uz obilatu pomoć Judonisa Haslema „na mišiće“ se izborio za pobedu protiv Finiksa - 99:95. Ključni period utakmice bila je druga polovina poslednje deonice kada je Majami dodao gas i furioznim naletom, te serijom 17:0 slomio otopr do tada odličnog tima iz Arizone i prekinuo njihov niz od četiri pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track