DAJANA BUTULIJA: Košarkašice su od kolega naučile da ništa nije nemoguće
Foto: Fejsbuk

Dame se pripremaju za Svetsko prvenstvo

DAJANA BUTULIJA: Košarkašice su od kolega naučile da ništa nije nemoguće

Košarka -
Naravno da smo bodrili naše košarkaše, i to usred Španije i Francuske. Bile smo nepodnošljive koliko smo vikale, ceo hotel se žalio na nas. Ali, kako obuzdati emocije kada smo bile presrećne i oduševljene njihovim igrama, kaže Butulija

Košarkašice Srbije u utorak nastavljaju pripreme za Svetsko prvenstvo koje za 11 dana počinje u Turskoj. Izabranice Marine Maljković u lepom svetlu su se predstavile na turnirima u Španiji i Francuskoj. Šlag na tortu bila je pobeda nad vicešampionom Evrope i drugoplasiranom ekipom sa Olimpijskih igara, ekipom Francuske.

Poene odluke u poslednjim sekundama postigla je Dajana Butulija, koja sa ova dva turnira nosi puno utisaka.

"Ta dva turnira su nam bila od ogromne koristi, u suprotnom selektorka Marina Maljković se ne bi odlučila baš za njih. Osim igranja utakmica, tamo smo nastavili i sa dobrim treninzima i pripremama. Svaka utakmica na turnirima je imala posebnu priču. Sa prvakom Evrope Španijom smo se nosili egal skoro celu utakmicu. Igrali smo sa Angolom, protivnikom na Svetskom prvenstvu. Iskreno, svi smo radoznalo čekali da odmerimo snage sa njima, da znamo šta nas otprilike očekuje u Turskoj. Iako smo ih pobedili sa velikom razlikom, nikako ne smemo da mislimo da će biti lako itamo. To će biti jedna sasvim drugačija utakmica, prvo zato što je prva utakmica uvek jako teška, a drugo, kao što mi njima nismo otvorili sve karte, niti su igrali svi igrači, tako verovatno i oni imaju još aduta. Igrali smo i sa ekipom Japana koja je dosta slična Kini iz naše grupe, i izuzetno su dobra ekipa. Poslednja utakmica koju smo odigrale bila je sa Francuskinjama, vicešampionkama Evrope. Videle smo da nisu nepobedive, i to na njihovom terenu u prepunoj hali."

Glazuru pred let u Istanbul Srbija će udariti u Beogradu. Dogovorena su dva meča protiv reprezentacije Češke, koja je na prošlom Svetskom prvenstvu igrala u finalu protiv Sjedinjenih Američkih Država i koja je nedavno na turniru u Karlovim Varima savladala naš nacionalni tim.

"Na završni deo priprema u Beogradu stižemo sa dosta iskustva i dodatnom motiva za rad. Što je najbitnije, sa još boljom atmosferom u ekipi. Sa Čehinjama smo takođe već igrale još na samom početku priprema. Iako smo izgubili sa malom razlikom, tada to nije bila prava ekipa Srbije, ni približno. Mislim da će u Beogradu to biti prave provere pred polazak i jedva ih čekamo jer ne volimo što smo kod njih bile poražene. Sigurna sam da će to biti dve jako kvalitetne utakmice i šansa da nas naša publika još jednom vidi pre prvenstva. Nadam se punoj hali jer zaslužujemo to i imamo svašta da pokažemo."

Poslednji deo dosadašnjeg toka pripremama naših dama pratili su uspesi kolega iz muške reprezentacije koji su se okitili srebrom na Svetskom prvenstvu u Španiji. Ženska reprezentacija je svim srcem bila uz izabranike Aleksandra Đorđevića.

"Naravno da smo bodrili naše košarkaše, i to usred Španije i Francuske. Bile smo nepodnošljive koliko smo vikale, ceo hotel se žalio na nas. Ali, kako obuzdati emocije kada smo bile presrećne i oduševljene njihovim igrama. Neverovatni su! Napravili smo ogromno iznenađenje, pa ko je to još očekivao? Osim naravno Mute, njemu je to normalno", kroz smeh kaže Butulija.

Uspeh muške ekipe svakako je dodatni motiv damama koje prvi meč na Mundobasketu igraju 27. septembra protiv Angole.

"Što se tiče ženske ekipe, imamo mi puno želja i motiva da dokazujemo još koliko možemo i znamo. Ali, naravno da svaki taj ludački meč koji smo odgledale pomaže da shvatimo da ništa nije nemoguće i niko nije nepobediv", zaključuje Dajana Butulija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track