TEPIĆ PROMAŠIO POBEDU: Partizan izgubio od Krasnog oktobra

Evrokup

TEPIĆ PROMAŠIO POBEDU: Partizan izgubio od Krasnog oktobra

Košarka -
Beograđani su imali poslednji napad, ali se Milenko Tepić nije dobro snašao, pa je promašio težak šut sa zemlje

Košarkaši Partizana izgubili su dana u Volgogradu od domaćeg tima Crveni oktobar sa 61:59 (15:12, 17:13, 15:16, 14:18), u utakmici 4. kola E grupe Evrokupa.

Crno-beli su pretrpeli četvrti poraz zaredom i praktično ostali bez šansi za plasman u narednu fazu takmičenja, dok je ruski klub zabeležio drugu pobedu i zadržao se u trci.

Izabranici trener Duška Vujoševića prethodno su bili neuspešni protiv Lijetuvos Ritasa, Banvita i Hapoela.Sada su bili blizu pobede, ali su je prokockali ponajviše sopstvenim brzopletim greškama.

Gubio je Partizan u poslednjoj deonici sa 11 razlike, ali je zaigrao dobro u odbrani i prišao na minus dva poena, potom i poveo trojkom Andrića (55:54), međutim, ponestalo je koncetracije u odlučujićim trenucima, što je domaćin iskoristio i zasluženo trijumfovao.

Ekipu Crvenog oktobra do uspeha su predvodili Kalpeper sa 13, Ponkrašov sa 12 i Trevis sa 10 poena, dok su kod crno-belih najefikasniji bili Milutinov sa 13 i Murić sa 12.

U dvorani u Volgogradu utakmica je počela skandiranjem "Kosovo je Srbija", a domaći navijači okačili su na tribinu transparent na ruskom i srpskom jeziku "Rusi i Srbi braća zauvek".

Trener Partizana Duško Vujošević posle meča je rekao:

"Evidentno je da podižemo igru. Sigurno da će kao posledica dobrih igara doći i dobri rezultati. Za realizaciju večeras falila je koncentracija u odlučujućim momentima kada smo napravili neke greške, koje prosto ne dozvoljavaju da se protiv kvalitetnih ekipa na gostujućem terenu dođe do važne pobede. Stvarno sam zadovoljan borbenošću igrača i igrom u većem delu utakmice", rekao je Vujošević za klupski sajt nakon meča u Volgogradu.

Trofejni stručnjak na večerašnjoj utakmici nije mogao da računa na povrđene Dragana Milosavljevića i Milana Mačvana, ali bi njih dvojica do kraja nedelje trebalo da se priključe ekipi.

Prva četvrtina

U prvih pet minuta meča, Partizan je dobrom odbranom i strpljivim napadom došao do šest poena prednosti 10:4, što je nateralo trenera domaćih Dirka Bauermana da zatraži minut odmora. Posle toga domaći su najviše zahvaljujući Zavoruevu poveli 15:10. U tom periodu trener Partizana Duško Vujošević dobio je tehničku grešku.

Seriju domaćih prekinuo je Milutinov posle ofanzivnog skoka, a rezultatom 15:12, završena je prva deonica.

Druga četvrtina

Prve poene u drugoj četvrtini pogodio je Milutinov, ali su domaći uzvratili trojkom, što im je donelo 4 poena prednosti 18:14. Domaći tim je igrao bolje, poveo 24:16, a seriju je tada prekinuo Andrić trojkom. Partizan ima mnogo problema sa šutem i izgubljenim loptama.

Dva i po minuta pre poluvremena Partizan je smanjio na 24;26, ali tada dva napada nije realizovao. Rusi su poveli 24:30, a poluvreme završili sa 32:25.

Treća četvrtina

Posle tri minuta igre u drugom poluvremenu, Krasni oktobar ima devet poena prednosti 36:27. Posle trojke Ponkrašova Rusi su polovinom trećeg kvartala imali najveću prednost od 11 poena 32:43. Partizan i dalje ima slab procenat šuta i mnogo izgubljenih lopti.

Konačno koš za Partizan, a postiže ga Đorđe Gagić. Posle nekoliko dobrih akcija partizan je trojkom Tepića smanjio na 41:45 u poslednjem minutu trećeg kvartala. Ipak, taj deo igre završen je vođstvom Rusa 41:47.

Četvrta četvrtina

Poslednji kvartal počeo je sa tri poena Ponkrašova u prva tri minuta. Igralo se rastrzano i Rusi su to iskoristili da steknu dvocifrenu prednost. Ipak nakon što je Milutinov pogodio dvojku, a zatim i slobodno bacanje, Partizan se vratio na minus šest 46:52 nešto manje od 6. minuta pre kraja.

Koš Gagića posle ofanzivnog skoka i poena Murića nakon kontranapada Partizan je prišao na 50:52. Tri i po minuta pre kraja Bogdanović je pogodio za izjednačenje, a Partizan je posle greške Gagića propustio priliku da krene u kontru. Umesto toga primio je koš.

Posle toga trojkom Andrića, gosti su poveli 55:54. Nove greške crno - belih dovele su do toga da Krasni oktobar dva minuta pre kraja vodi 55:57.Mnog grešaka u odbrani partizana doveli su do toga da posle koša Tepića 32 sekunde pre kraja Partizan je prišao na 59:61.

Imali su izabranici trenera Vujoševića napad najmanje za produžetak ali se Tepićnije najbolje snašao pa je promašio težak šut sa zemlje.

Tok utakmice

Crno-beli do sada nemaju pobedu, pa “prvenac” jure u Rusiji. S druge strane, domaćini posle tri kola imaju jednu pobedu i dva poraza.

Trener Partizana Duško Vujošević istakao je da će se njegov tim adaptirati na igru protivnika na treningu u Beogradu. Objasnio je i zašto.

"Kada su u pitanju neke adaptacije protivnika mi to moramo uraditi u domaćoj hali jer pokazalo se da u najvećem broju tih gostovanja se posmatraju treninzi protivničkih timova. Mi smo jedna od retkih ekipa koja ne posmatra šta rade protivnici kada dođu na treninge kod nas u hali. U ovom ritmu utakmica to sigurno dodatno otežava pripremu", rekao je Vujošević pred meč u Rusiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track