(VIDEO) RADONJIĆ PRIZNAO: Ambijent kakav u Areni prave Delije, kao igrač nisam doživeo

Evroligaška atmosfera

(VIDEO) RADONJIĆ PRIZNAO: Ambijent kakav u Areni prave Delije, kao igrač nisam doživeo

Košarka -
Znam kakav osećaj imaju moji igrači nekoliko dana pred utakmicu i kada dođe trenutak da treba da istrče na parket u meču u kom smo domaćini. Međutim, za trenera fokus je na drugim stvarima, kaže strateg srpskog evroligaša

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjiću blogu za sajt Evrolige opisao je meč sa Olimpijakosom i specifičnost koju utakmicama tima donosi igranje u Kombank Areni.

"Divan je osećaj igrati pred fantastičnom podrškom naših navijača, naročito pred 20 hiljada njih u Kombank areni. Međutim trener i igrač su u različitoj poziciji čak i toj situaciji. Kao igrač, imao sam prilike da igram u sjajnom ambijentu, uzavreloj atmosferi, doduše ne u ovakvoj kakvu prave navijači Zvezde, ali znam kakav osećaj imaju moji igrači nekoliko dana pred utakmicu i kada dođe trenutak da treba da istrče na parket u meču u kom smo domaćini. Međutim, za trenera fokus je na drugim stvarima – pripremiti tim na najbolji način za utakmicu, i spremiti igrače za taj specifičan ambijent u kojem igramo mečeve kao domaćini. Dok pokušava da taj ambijent i tu podršku iskoristi kao prednost, trener takođe mora da bude siguran da ta atmosfera ne postane problem za igrače i da taj teret koji sa svim tim prirodno dolazi na terenu ne proizvede suprotan efekat od onog što želimo", napisao je Radonjić i dodao:

"Jedan od osnovnih zadataka za trenera pre utakmice koju igramo pred našim navijačima je da ima igrače, koji uprkos ogromnom uzbuđenju, igraju na način koji je najkorisniji za tim. Suština je u pripremi utakmice. Morate da stvorite uslove za igrače, tako da oni mogu da pruže ono što se od njih očekuje, i što objektivno mogu da urade. Kao trener, svestan sam toga i zato moram da budem spreman za svaku situaciju i mogući scenario. Imali smo primere prošle sezone kada je naš tim loše odreagovao na fantastičnu podršku sa tribina, igrači nisu bili na svom prepoznatljivom nivou i nisu bili ono što sam ja kao trener od njih želeo da budu. Ove sezone, dobro se nosimo sa svim tim i tu sjajnu atmosferu smo iskoristili na pravi način da se prikažemo u najboljem svetlu. Svaka utakmica za naš mlad tim u takvoj atmosferi je dragocena, to je jedan vrsta škole za naše igrače ali i za mene kao trenera, kako bih bio još pripremljeniji za slične situacije u budućnosti".

Crvena zvezda u petom kolu Evrolige gostuje Laboralu od 20.30, a obe ekipe imaju učinak 2-2.

http://www.youtube.com/watch?v=SCyM_YNqTZo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track