Košarkašice Radničkog posle udesa: Pevale smo, pa onda popadale jedna na drugu

Oporavljaju se

Košarkašice Radničkog posle udesa: Pevale smo, pa onda popadale jedna na drugu

Košarka -
Đurđa je istegla vrat, Sofija Jovanović (15) polomila je palac na ruci, Nikolina Stanišić (15) isekla je usnu, Anastasija Zlatković (12) ima ubode po telu, a najgore je prošla njena majka Suzana Zlatković, kojoj je rasečena usna i povređeno rame

KRAGUJEVAC - Prestravljena sam, kao i sve moje drugarice. Ipak, dobro se završilo, s obzirom na to kako je moglo da bude. Sad sam nestrpljiva da skinem „kragnu“ i da se vratim na teren!Ovo je za Kurir izjavila Đurđa Jovanović (13), kadetkinja Ženskog košarkaškog kluba Radnički, koja je sa još tri drugarice iz tima i majkom jedne od njih u nedelju uveče lakše povređena u saobraćajnoj nesreći pri povratku u Kragujevac s meča protiv ekipe Šapca. Napustile bolnicuPodsetimo, autobus u kojem je bilo 13 mladih košarkašica, troje njihovih roditelja i trener ekipe preksinoć, oko 19.30, izleteo je s kolovoza kod sela Županjac, na putu Šabac-Valjevo, pao u kanal i prevrnuo se.Đurđa je istegla vrat, Sofija Jovanović (15) polomila je palac na ruci, Nikolina Stanišić (15) isekla je usnu, Anastasija Zlatković (12) ima ubode po telu, a najgore je prošla njena majka Suzana Zlatković, kojoj je rasečena usna i povređeno rame. Izgubile utakmicuĐurđa se kod kuće oporavlja pod budnom okom majke Ivane i oca Milana.- Iako smo izgubile utakmicu od Šapca, u putu smo bile vesele i pevale smo. Odjednom se autobus zaljuljao i u trenu se prevrnuo na desnu stranu. Padale smo jedna preko druge, neke drugarice su podletele pod sedišta. Zavladao je muk, a onda su se čuli jauci - prepričava Đurđa dramatične trenutke.

Nesreća kod sela Županjac... Prevrnuti autobus
Nesreća kod sela Županjac... Prevrnuti autobus

Predsednik Zvonko OgnjanovićSAMO DA PROĐU TRAUMEPredsednik ŽKK Radnički Zvonko Ognjanović posetio je juče povređene košarkašice:- Hvala bogu, izbegnuta je tragedija. Povrede su lakše i devojčice će se brzo oporaviti. Samo još da uspemo i da ih izlečimo od doživljene traume. Narednu utakmicu ćemo odložiti i verujem da će se devojčice vratiti još jače na parket. One su veliki borci!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track