Najnovije vesti

Srpski konzul u Istanbulu: Policija moli za strpljenje i obećava dobre vesti o istrazi ubistva
Foto: Kkcrvenazvezda.rs

Još nema potvrde hapšenja

Srpski konzul u Istanbulu: Policija moli za strpljenje i obećava dobre vesti o istrazi ubistva

Košarka
Zoran Marković je ocenio da bi otkrivanje ubice "svakako bio doprinos otopljenju tursko-srpskih odnosa" ali da "nažalost jedan ljudski život ne može da se vrati".

ISTANBUL, BEOGRAD - Generalni konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković izjavio je večeras da je stupio u kontakt sa zamenikom šefa istanbulske policije koji je rekao da u ovom trenutku ne mogu da potvrde istinitost navoda o hapšenju osumnjičenih za ubistvo navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, iako mu je poznato da su turski mediji to preneli.

"Rekao sam mu da je srpska javnost veoma zainteresovana i da su i naši mediji preneli pisanje turskih medija, a on me je zamolio za strpljenje dan ili dva rekavši da ćemo imati dobre vesti i da će o tome guverner Istanbula dati zvanično saopstenje", rekao je Marković.

"U prilog tome ide", kako je rekao, činjenica da ga je danas nazvao javni tužilac koji vodi ovaj predmet i koji mi je rekao da će do petka popodne sigurno imati vesti. Marković je ocenio da bi to "svakako bio doprinos otopljenju tursko-srpskih odnosa" ali da "nažalost jedan ljudski život ne može da se vrati".

"Žao mi je što naša upozorenja na početku nisu uvažena", rekao je generalni konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković.

Turski list "Džumhurijet" preneo je danas da je turska policija uhapsila je osumnjičenog za ubistvo navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića. List je podsetio da je policija ranije privela petoricu navijača Galatasaraja u sklopu opsežne istrage, a da pronađen novi snimak incidenta uoči košarkaške utakmice između turskog kluba i Crvene zvezde u kojem je 25. godišnji navijač crveno-belih uboden nožem. Ivković je ubijen prošlog petka uoči utakmice Evrolige u Istanbulu, s sahranjen je u ponedeljak na Bežanijskom groblju u Beogradu.

Konzul Zoran Marković
Konzul Zoran Marković

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...