Radonjić: Nije bilo lako posle tragedije, ali sada smo u boljoj poziciji
Foto: Beta

Zvezda pobedila Neptunas

Radonjić: Nije bilo lako posle tragedije, ali sada smo u boljoj poziciji

Košarka -
Crvena zvezda je večeras u Kombank areni pobedila Neptunas sa 79:62 u 7. kolu D grupe Evrolige i napravila krupan korak ka plasmanu u Top 16

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da nije imao lak posao da spremi ekipu za utakmicu protiv Neptunasa, s ozbirom na celokupnu atmosferu nakon ubistva navijača crveno-belih Marka Ivkovića u Istanbulu.

Crvena zvezda je večeras u Kombank areni pobedila Neptunas sa 79:62 u 7. kolu D grupe Evrolige i napravila krupan korak ka plasmanu u Top 16.

"Znali smo koliko je ovaj meč bitan, ostavljao nas je u trci za Top 16, sad smo u mnogo boljoj pozciji. Nije bilo jednostavno pripremiti se za duel, znate i sami kakva se tragedija desila. Imali smo i težak raspored, malo vremena za odmor, međutim, izdržali smo sve, izneli pritisak i pokazali da se od nas može očekivati puno i u narednim utakmicama", rekao je Radonjić.

On je dodao da još ništa nije gotovo, kada je u pitanju plasman crveno-belih u narednu fazu takmičenja.

"Bez obzira na našu pobedu i trijumf veći od dva poena razlike, ništa još nije gotovo. Razmišljamo samo o sledećem protivniku, čeka nas novi težak zadatak i meč protiv Partizana", rekao je Radonjić.

Trener Zvezde osvrnuo se i na veliki pad u igri njegovog tima u finišu prvog poluvremena, kada se Neptunas serijom 19-0 vratio u meč.

"Stekli smo visoku prednost i samopouzdanje je bilo na visokom nivou, što nosi i drugu stranu. Pokušali smo da vratimo ekipu u normalu, međutim, vezali smo nekoliko grešaka, a onda je Neptunas pogodio neke šuteve i vratio samopuuzdanje. Nedopustivo je da naprave toliku seriju, potrudićemo se da ispravimo to tokom treninga, ali odreagovali smo kvalitetno na situaciju i pokazali da imamo snagu“, zaključio je Radonjić.

Trener košarkaša Neptunasa Kazis Maksvitis rekao je posle poraza od Crvene zvezde da je agresivna igra domaćina u trećoj četvrtina bila presudna za ishod utakmice.

"Imao sam priliku da vodim ekipe protiv juniorskih timova iz Srbije i znam koliko je teško igrati protiv njih. Ova utakmca je bila važna za oba tima zbog plasmana u Top 16, sada je Zvezda mnogo bliža tom cilju, nama su potrebne dve pobede da bi se plasirali dalje. Imali smo mnogo problema, posebno u drugom poluvremenu, sa agresivnom igrom Zvezde u odbrani. Treća četvrtina je odlučila pobednika“, rekao je Maksvitis.

Na pitanja novinara zašto njegov tim mnogo bolje igra u Litvaniji nego na gostovanjima, Maksvitis je rekao:

"Slični smo Crvenoj zvezdi. Imamo mlad tim, navijači nam na domaćem terenu daju mnogo eneregije i samopouzdanje, tako da nemamo toliko oscilacija u igri".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track