NOVI DOKAZI: Turska policija ima snimak trenutka kada je ubijen Marko Ivković
Foto: Printskrin

Istraga u toku

NOVI DOKAZI: Turska policija ima snimak trenutka kada je ubijen Marko Ivković

Košarka -
Kamera, koja je bila prilično udaljena od mesta događaja, snimila je trenutak kada osumnjičeni zamahuje "nekim predmetom" ka Ivkoviću, pa se pretpostavlja da je u pitanju nož

Turski mediji objavili su informaciju da je policija Istanbula došla u posed snimka sa sigurnosnih kamera koje su zabeležile trenutak napada i ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića. Novi dokazi biće uvršteni u sudski postupak protiv optuženog Kadrija Aktaša.

Međutim, kako piše "Džumhurijet", kvalitet snimka i fotografija je loš jer je kamera bila prilično udaljena od samog događaja. Na osnovu snimka vidi se da tragično nastradali Ivković nije odmah pao posle uboda u srce, već je pokušao da pobegne, ali je pao posle 50-60 metara.

Jedna od kamera zabeležila je trenutak kada Ivković posle sukoba "Delija" i policije beži, a potom se svađa sa jednom grupom ljudi. Ta kamera, koja je bila prilično udaljena od mesta događaja, snimila je trenutak kada osumnjičeni zamahuje "nekim predmetom" ka Ivkoviću, pa se pretpostavlja da je u pitanju nož kojim je Marko ubijen te večeri.

Kadri Aktaš (53), koga je policija uhapsila u pokušaju bekstva, izjavio je pred sudijom da nije napao Ivkovića, već drugu osobu koja je bila "plava i visoka", i to u nogu, a ne u srce.

Marko Ivković ubijen je 21. novembra uoči košarkaškog meča Galatasaraj - Crvena zvezda.

(Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track