IN MEMORIAM: Aco Petrović izgubio životni meč
Foto: Marina Lopičić

Tuga: Preminuo Aleksandar Petrović (1959 - 2014)

IN MEMORIAM: Aco Petrović izgubio životni meč

Košarka -
Košarkaški trener umro u 55. godini od amiotrofične lateralne skleroze, koja mu je dijagnostikovana pre godinu i po

Srpski košarkaški trener Aleksandar Aco Petrović preminuo je juče u 55. godini posle teške i duge bolesti. On je bolovao od amiotrofične lateralne skleroze (ALS), koja mu je dijagnostikovana pre godinu i po dana, a stanje mu se pogoršalo u maju ove godine.Od trenutka kad je saznao da boluje od opake bolesti, Petroviću je stizala podrška sa svih strana, a najupečatljiviju su pružili reprezentativci Srbije, koji su pred utakmicu s Novim Zelandom na teren izašli u majicama na kojima je pisalo: „Aco Petrović, jedan od nas“. Razboleo se u RusijiSimptome bolesti osetio je dok je radio kao trener Uniksa, a njegov poslednji meč u karijeri bio je duel s Crvenom zvezdom u Beogradu.Pomoćnik Saleta Đorđevića u reprezentaciji Srbije Miroslav Nikolić kazao je da je ovo tužan trenutak za košarku.

Muta: Aco je bio naš najbolji trener
Muta: Aco je bio naš najbolji trener

Cenjen među kolegama- Veoma sam potresen jer smo izgubili divnog čoveka. Slobodno mogu da kažem da je on od svih naših trenera bio najbolji. Tužan sam, još ne mogu da dođem sebi - rekao je Nikolić.Sadašnji trener Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je saučešće porodici preminulog Ace Petrovića.Košarka je izgubila velikog čoveka i trenera. Ovo je ogroman gubitak za ovaj sport. Izjavljujem saučešće porodici Ace Petrovića - kazao je Radonjić.

Radonjić: Veliki gubitak za sport
Radonjić: Veliki gubitak za sport

Bio omiljenMILOJEVIĆ: RETKO DOBAR ČOVEKTrener Mega Vizure Dejan Milojević, koga je Aca Petrović trenirao u FMP, istakao je da je od njega naučio mnogo toga.Retko dobar čovek. Bio mi je trener dve godine i imam samo reči hvale za njega. Mnogo mi je pomogao u karijeri. Stvarno sam tužan zbog ove vesti - poručio je Milojević.

ČinjeniceTRENERSKA KARIJERA- Radnički Beograd- Crvena zvezda- FMP- Hemofarm- Lokomotiva iz Rostova- Uniks- Žalgiris- AzovmašTROFEJI S REPREZENTACIJOM- 2001. zlato na Evropskom prvenstvu (asistent Svetislava Pešića)- 2002. zlato na SP- 2009. srebro na EP (pomoćnik Dudi Ivkoviću)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track