(VIDEO) LAKRDIJA U NBA: Igrači Filadelfije šutirali na pogrešan koš
Foto: Printskrin

Greška sudija

(VIDEO) LAKRDIJA U NBA: Igrači Filadelfije šutirali na pogrešan koš

Košarka -
Ekipe su zamenile strane, a Filadelfija je upućena na pravi smer, i konačno zabeležila pobedu ove sezone

BEOGRAD - Košarkaši Filadelfije zabeležili su prvu pobedu u sezoni, pošto su u gostima savladali Minesotu sa 85:77 u duelu najgorih timova lige, i tako prekinuli seriju od 17 uzastopnih poraza.

O Siksersima ove sezone simbolično govori i situacija iz 16. sekunde utakmice igrane u Mineapolisu u noći između srede i četvrtka. Henri Sims je krenuo na liniju za slobodna bacanja, ali je sudija Zek Zarba dunuo u pištaljku i zaustavio igru. Ispostavilo se da su Sikersi napadali u pogrešnom smeru. Faul je izbrisan, ekipe su zamenile strane, a Filadelfija je upućena na pravi smer, i konačno zabeležila pobedu ove sezone.

http://www.youtube.com/watch?v=9UWfZhRC6nI

"Osećam kao da nam je ovo potvrda dobrog rada koji smo uložili. Osećam neverovatno mnogo poštovanja prema činjenici da se nikada nisu predavali ili preskočili trening, i zato su večeras i nagrađeni", rekao je trener Bret Braun.

Karter-Vilijams završio je meč sa 20 poena, devet skokova i devet asistencija, dok je Robert Kovington dodao 17 poena. Gorgi Dijeng postigao je 15 poena i 16 skokova za Minesotu, koja je iz igre šutirala samo 35 odsto i imala je 17 izgubljenih lopti. Vukovi su i dalje bez prvog centra Nikole Pekovića, kome je povređen članak.

Toronto je zabeležio i drugu pobedu bez Demara Derozana, pošto je u gostima pobedio Jutu sa 123:104 i tako potvrdio prvo mesto na Istoku. Kajl Lauri je preuzeo odgovornost i postigao je lični rekord sezone od 39 poena za ekipu iz Kanade, koja je ovako ostvarila 15. pobedu u sezoni. Enes Kanter i Derik Fejvors postigli su po 14 poena za Jutu, kojoj je ovo bio 14. poraz u sezoni.

Bruklin je kod kuće posle produžetka pobedio aktuelnog šampiona San Antonio sa 95:93, predvođen sjajnim Mirzom Teletovićem. Reprezentativac BiH postigao je 26 poena i imao 15 skokova za trijumf Netsa kojim je prekinuta serija od osam uzastopnih pobeda Spursa. Bruklin je u poslednjih pet minuta regularnog dela ispustio 14 poena prednosti, ali se sabrao u produžetku i zabeležio zasluženu pobedu. Trener San Antonija Greg Popović bio je ljut na svoje igrače, naročito na Tonija Parkera. Nekadašnji MVP finala igrao je samo dva i po minuta posle pauze od jedne utakmice zbog povrede rebara. "Bili su vrlo traljavi. Nisu se trudili kao Netsi, koji su želeli da pobede više nego naš prvi tim. Možda se oni ne slažu sa mnom, ali me baš briga, jer sam u pravu... Toni se nije ponovo povredio, nego je igrao... užasno. Na oba kraja terena. Ako ga nešto boli, to je dobar razlog da ne igraš dobro. Ali, ako te nešto boli, treba da kažeš nekom", rekao je posle meča pobesneli "Pop".

Vašington je kod kuće pobedio LA Lejkerse sa 111:95. Goste je predvodio Kobi Brajant sa 29 poena, od čega je 15 postigao u prvoj četvrtini, a 20 u prvom poluvremenu. Kada je on usporio, Vašington je "dodao gas" i zabeležio pobedu, predvođen Bredlijem Bilom, koji je na kraju imao 27 poena. Vašington je u drugom poluvremenu u odbrani na Brajantu koristio veterana Pola Pirsa. Njih dvojica zajedno imaju 34 godina karijere u NBA i nekoliko puta su razmenjivali reči na terenu. "Bilo je to lepo zadirkivanje. Pošto dolazimo iz iste generacije, verovatno smo jedini preostali u ligi koji i dalje mogu da se međusobno sportski prozivaju", rekao je Brajant posle utakmice.

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Šarlot - Čikago 95:102, Boston - Detroit 109:102 (produžetak), ajami - Atlanta 102:112, Hjuston - Memfis 105:96, Milvoki - Dalas 105:107 i LA Klipers -“Orlando 114:86

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track