POZNATI TRENER PREMINUO U SREDU: Komemoracija i sahrana Aca Petrovića u petak
Foto: Kss.rs

Tuga

POZNATI TRENER PREMINUO U SREDU: Komemoracija i sahrana Aca Petrovića u petak

Košarka -
Petroviću je početkom prošle godine dijagnostifikovana amiotrofična lateralna skleroza (ALS), neurološko oboljenje koje uzrokuje atrofiju mišića i od koje oboli jedno do tri osobe na 100.000 ljudi

BEOGRAD - Komemoracija povodom smrti čuvenog košarkaškog trenera Aca Petrovića, biće obavljena u petak u devet časova u Sportskom centru Šumice.

Košarkaški savez Srbije pozvao je sve prijatelje i saradnike prerano preminulog košarkaškog stručnjaka da dođu u Šumice i zajedno evociraju uspomene i odaju mu počast.

Sahrana Aca Petrovića biće obavljena istog dana u 11 časova na Novom bežanijskom groblju.

Poznati košarkaški trener Aleksandar Aco Petrović preminuo je juče u 56. godini posle duge i teške bolesti.

Petroviću je početkom prošle godine dijagnostifikovana amiotrofična lateralna skleroza (ALS), neurološko oboljenje koje uzrokuje atrofiju mišića i od koje oboli jedno do tri osobe na 100.000 ljudi.

Bolest je osetio kada je radio kao trener Uniksa, a sudbina je htela da poslednji meč u karijeri vodi krajem januara iste godine u Beogradu protiv Crvene zvezde, čiji je glavni trener bio 2009. godine, a bio je i član stručnog štaba kada je osvojena poslednja titula 1998. godine.

Rođen je u Požegi 14. oktobra 1959. godine, a tokom karijere vodio je beogradski Radnički, Hemofarm, FMP, Lokomotivu iz Rostova, Uniks, Žalgiris i Azovmaš.

Bio je asistent selektoru Svetislava Pešiću u reprezentaciji Jugoslavije, sa kojom je osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2001. i godinu dana kasnije na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu.

Petrović ima i srebro sa EP u Poljskoj 2009, prvo pod imenom Srbija, kada je bio u stručnom štabu Dušana Ivkovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track