MITROVIĆ PRED OLIMPIJAKOS: Na pobedu, iako smo već u TOP 16
Foto: Saša Pavlić

Evroliga

MITROVIĆ PRED OLIMPIJAKOS: Na pobedu, iako smo već u TOP 16

Košarka -
Želimo da uživamo u utakmici, rekao je kapiten Zvezde

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da on i saigrači imaju jasan cilj na gostovanju Olimpijakosu, a to je trijumf u devetom kolu Evrolige."Crveno-beli" su dva kola pre kraja grupne faze obezbedili mesto u Top16 fazi elitnog takmičenje i trenutno imaju pet pobeda i tri poraza, dok Pirejci imaju skor 7/1.

Olimpijakos je jedan od najboljih klubova u Evropi”, rekao je Mitrović.“Njihov kvalitet i veliku snagu na delu smo mogli da vidimo u prvom meču u Kombank areni, kada su pružili fantastičnu partiju. Već smo obezbedili plasman u Top16 fazu, tako da bez bilo kakvog pritiska idemo u Atinu. Tu činjenicu ćemo maksimalno iskoristiti jer želimo da uživamo u ovoj utakmici, ali to ne znači da ne želimo pobedu. Naprotiv, naše ambicije su jasne i daćemo svoj maksimum u nameri da zabeležimo još jedan trijumf”, istakao je Mitrović.

Na pitanje šta je potrebno da bi se to ostvarilo, Mitrović je rekao:

“Da biste pobedili tako moćan tim kao što je Olimpijakos i to na njihovom terenu neophodno je da pružite 150 odsto svojih mogućnosti. Svih 40 minuta moramo da igramo dobru i vrlo agresivnu odbranu, da u napadu budemo strpljivi i pametni i da pogađamo otvorene šuteve i zicere koje smo promašivali u prvoj utakmici. U slučaju da se sve ove kockice slože imali bismo šanse da napravimo iznenađenje u Pireju”.

Mitrović je istakao da u Pireju očekuje atmosferu za pamćenje, pošto se zna da su Crvena zvezda i Olimpijakos bratski klubovi. “U prvom duelu u Beogradu je bila zaista specifična atmosfera, mogu slobodan da kažem veličanstvena. Ambijent i koreografija pred utakmicu su bili zaista fenomenalni. Očekujem da ćemo nečemu sličnom prisustvovati i u dvorani Mira i prijateljstva. Svima su dobro poznati bratski odnosi navijača Olimpjakosa i Crvene zvezde i sigurno nas očekuje još jedan spektakl, a u takvoj atmosferi je milina igrati”, naglasio je Mitrović.

Posle pobede nad Valensijom Mitrović je istakao da je ponosan na saigrače zbog velikog uspeha i plasmana u Top16 fazu. Sada, kada su se utisci slegli kapiten ‘crveno-belih’ je još jednom prokomentarisao veliki podvig. “Pre početka sezone naš cilj je bio da izborimo plasman među 16 najboljih timova Evrope. To smo i uspeli da ostvarimo i to dva kola pre kraja prve faze takmičenja što je svakako veliku uspeh. Međutim, ne želimo da budemo samo učesnici Top16 faze. Gladni smo pobeda i jedva čekamo da saznamo imena svih protivnika i nastavak takmičenja. Svaka utakmica u Top16 fazi će biti velika škola za naš mladi tim i posle svake utakmice ćemo sigurno biti sve bolji i bolji. Ipak, do početka druge runde elitnog takmičenja imamo još dva meča u D grupi Evrolige u kojima želimo da zadržimo visok nivo naših igara i da pokušamo da zabeležimo što više pobeda jer nam je svaka jako važna”, zaključio je Mitrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track