(VIDEO) ZVEZDA NE STAJE: Levski potučen za 14:0

Crveno-beli se prošetali Sofijom

(VIDEO) ZVEZDA NE STAJE: Levski potučen za 14:0

Košarka -
Izabranici trenera Radonjića su potpuno kontrolisali meč i nastavili sa nizom bez poraza, primaknuvši se nizu Partizana, koji je u sezoni 2007/2008 imao 15 uzastopnih pobeda

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su i 14. pobedu u regionalnoj ABA ligi, pošto su u 14. kolu u Sofiju ubedljivo savladali Levski (99:58).

Izabranici trenera Radonjića su potpuno kontrolisali meč i nastavili sa nizom bez poraza, primaknuvši se nizu Partizana, koji je u sezoni 2007/2008. imao niz od 15 uzastopnih pobeda (od 4. do 18 kola).

Zvezda je nastavila sa odličnim partijama ove sezone ostvarivši 14. uzastopnu pobedu u regionalnom takmičenju, dok je Levski ostao na poslednjem mestu na tabeli sa samo jednim trijumfom. Ekipa trenera Dejana Radonjića primila je 17 poena u prvom poluvremenu i već tada rešila pitanje pobednika.

Najefikasniji kod crveno-belih bio je Nikola Kalinić sa 22 poena, dvostruki učinak imao je centar Majk Cirbes (14), dok su po 11 dali Jaka Blažič, Nemanja Dangubić i Nikola Rebić.

Susret u Sofiji odigran je pred praznim tribinama, jer je Levski kažnjen sa dve utakmice igranja bez publike zbog loše organizacije i divljana navijača na meču protiv Partizana.

http://www.youtube.com/watch?v=xxoUO6D0bNo
http://www.youtube.com/watch?v=jhUIoHvxzl0
http://www.youtube.com/watch?v=jhUIoHvxzl0

Prva četvrtina

Zvezda je počela sa startnom petorkom istom kao u Skoplju – Vilijams, Lazić, Dangubić, Tejić, Marjanović. Nije se igralo u visokom ritmu, bilo je jasno da su crveno-beli mnogo bolji i već posle nepunih šest minuta igre imali su dvocifrenu prednost (17:5), a Marjanović je do tada već imao 10 poena i 6 skokova. Do kraja četvrtine Zvezda je uvećala prednost – posle trojke Dženkinsa bilo je 22:7.

Druga četvrtina

Prednost je konstantno rasla, a novi niz od 7:0 u prvom minutu druge deonice doneo je i "+20", a na red je došao Cirbes koji se upisao u listu strelaca (29:7). Prvo odličan pikenrol Kalinića i Cirbesa, a zatim trojka Blažiča upotpunosti je slomilo duh domaće ekipe, a to se videlo i na licima košarkaša Levskog kada su izlazili na tajm-aut (34:7).

Zvezda je napravila tek drugi faul u 15. minutu, a onda je Levski došao do prvih poena u drugoj četvrtini preko Zaharijeva, a onda je nastupila nemilosrdna rampa Kalinića, a onda i trojka Dženkinsa. Ulazak Rebića nije poremetio koncept crveno-belih, već je uneo brzinu, a sve je to rezultovalo neverovatnim rezultatom - 44:9. Neko, sitno, buđenje Levskog doprinelo je da domaćin dođe makar do dvocifrenog učinka, ali pred poslednja dva minuta u prvom poluvremenu rezultat je bio 48:14.

Stojan Đurovski je pogodio trojku u 19. minutu, dok Zvezda nije uspela da iskoristi napad, ali to zaista nije bilo bitno, jer se na odmor otišlo sa 48:17.

Treća čertvrtina

U trećem periodu igralo se uglavnom koš za koš, i ekipa Levskog počela je da ubacuje, ali su i crveno-beli odgovarali istom merom. Igralo se u opuštenom ritmu, a najlepši potez viđen je na kraju treće četvrtine – Rebić je iz auta bacio ’alej-up’ za Kalinića, pa je posle 30 minuta bilo 71:39.

Četvrta četvrtina

Bugari ni trepnuli nisu, a već su dvocifren broj poena primili u poslednjoj deonici, jer su Zvezdini igrači počeli u serijama da ubacuju trojke, a šest minuta pre kraja susreta rezultat je bio 82:46 za crveno-bele. A, onda, ponovo zakucavanja, oba od Dangubića koji je, izgleda, nastojao da polomi obruč protivnika, jer je bilo više nego atraktivno za "+40" (88:48).

Do kraja meča Zvezda je uspela da poveća razliku i zabaleži ubedljiv trijumf u meču koji je igran bez publike.Radonjić: Da završimo 2014. pobedomTrener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegov tim za 14 minuta rešio pitanje pobednika u Sofiji. "Želim da se zahvalim Levskom jer su prihvatili naš predlog za promenu termina. U suprotnom nam ne bi bilo lako, jer je trebalo da odigramo tri meča za četiri dana. Pokazali smo razliku u kvalitetu i odlučili meč u prvih 14 minuta. Levski se borio do kraja, kao što bi i trebalo da bude u ABA ligi. Želimo da godinu završimo još jednom pobedom protiv Cibone", rekao je Radonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track