ČOVIĆ O DOLASKU GALATASARAJA: Ako Evroliga zatvori Arenu, neka nam uplati 120.000 evra
Foto: KK Crvena Zvezda

Upozorenje

ČOVIĆ O DOLASKU GALATASARAJA: Ako Evroliga zatvori Arenu, neka nam uplati 120.000 evra

Košarka -
Od strane čelnika Evrolige nismo imali nikakvih najava, niti bilo kakvih naznaka da bi utakmica protiv Galatasaraja mogla da se igra bez publike. Iz tog razloga smatram da se radi o klasičnoj manipulaciji, rekao je predsednik Crvene zvezde

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović odbacio je spekulacije da će se utakmica protiv Galatasaraja u TOP 16 fazi Evrolige zbog tenzija nakon ubistva navijača crveno-belih Marka Ivkovića u Istanbulu igrati pred praznim tribinama.Čović je u izjavi za zvanični sajt kluba poručio da za to nema nikakvog osnova i apelovao na medije da ne prave problem tamo gde ga nema.."Kaznu disciplinskog sudije Evrolige kojom smo nepravedno sankcionisani odradili smo na utakmici protiv Laborala. Protiv ekipe iz Vitorije u Pioniru igrali smo bez navijača i za nas je to završena priča. Od strane čelnika Evrolige nismo imali nikakvih najava, niti bilo kakvih naznaka da bi utakmica protiv Galatasaraja mogla da se igra bez publike. Iz tog razloga smatram da se radi o klasičnoj manipulaciji", rekao je Čović.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

On je istakao da nema nikakvih sumnji da je klub sposoban da organizuje meč protiv Galatasaraja i uz pomoć svih nadležnih službi obezbedi da sve protekne u najboljem mogućem redu.

"Crvena zvezda je apsolutno u stanju da u meču protiv Galatasaraja, kao i do sada, bude besprekoran domaćin. Spremni smo da organizujemo utakmicu i to ćemo dokazati. Zaista nema razloga da Galatasaraj ne dočekamo pred našim navijačima, ali ako se neko odluči da ponovo zatvori kapije dvorane i ne dozvoli pristup publici, najmanje što očekujemo je da nam iz Evrolige uplate sumu od 120.000 evra koliko iznosi prihod kluba kada se rasprodaju sve ulaznice. Za toliko bismo u tom slučaju bili uskraćeni, ali sam uveren sam da se to neće desiti jer iz Evrolige za tako nešto nismo dobili bilo kakve naznake", zaključio je Čović.Utakmica trećeg kola TOP16 Evrolige između Crvene zvezde i Galatasaraja zakazana je za 16. januar u Kombank areni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track