Peti uzastopni poraz Orlanda
Foto: REUTERS

NBA

Peti uzastopni poraz Orlanda

Košarka -
Najbolji igrač tima sa Floride Dvajt Hauard postigao je ukupno osam poena, a u strelce se upisao tek u finišu treće četvrtine

BEOGRAD - Košarkaši Orlanda izgubili su noćas na svom terenu od Njujorka sa 96:80 i tako prvi put od 2007. godine vezali pet utakmica bez pobede u američkoj NBA ligi.

Najbolji igrač tima sa Floride Dvajt Hauard postigao je ukupno osam poena, a u strelce se upisao tek u finišu treće četvrtine. Njegovu neefikasnu partiju pokušali su da nadoknade saigrači, ali se Džejson Ričardson zaustavio na 16, a Glen Dejvis na 15 poena.

Goste je do pobede predvodio Karmelo Entoni sa 19 poena i osam skokova. Tajson Čendler je imao 12 poena i 12 skokova, dok su Toni Daglas i Džej Ar Smit upisali po 15 poena. Smit je imao i devet asistencija, a Daglas šest. Vodeći tim lige Čikago slavio je na svom terenu protiv Bostona, iako su gosti na poluvremenu vodili sa 13 poena razlike.

Čikago je pobedio sa 93:86, a najefikasniji igrač bio je Luol Deng sa 26 poena. Joakim Noa je dodao 17, uz devet skokova, a Si Džej Votson 15, uz osam asistencija. U pobedničkom timu istakao se i Karlos Buzer sa 12 poena i 14 skokova. Boston je u drugom uzastopnom porazu, posle pet pobeda, predvodio Pol Pirs s 22 poena i osam skokova. Kevin Garnet je imao 12 poena i 14 skokova, a Radžon Rondo 10 poena i 12 asistencija.

Čikao je noćas igrao 12 utakmicu bez povređenog Derika Rouza, jednog od najboljih igrača ekipe. U preostalim utakmicama NBA lige igranim u noći između četvrtka i petka Detroit je na svom terenu pobedio Vašington sa 99:94, dok je Sakramento kao domaćin izgubio od Los Anđeles Klipersa sa 85:93.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track