CIBONA I ZADAR: Ne napuštamo Jadransku ligu

Demantovali istupanje

CIBONA I ZADAR: Ne napuštamo Jadransku ligu

Košarka -
S obzirom na to da ne igraju u evropskim kupovima, Cibona i Zadar voleli bi da paralelno igraju oba takmičenja i imaju dve utakmice nedeljno

ZAGREB - Hrvatski košarkaši klubovi Cibona i Zadar nemaju nameru da napuštaju Jadransku ligu, uprkos inicijativi da sledeće sezone, po ugledu na slovenačku Krku, od početka igraju u domaćoj ligi.

Naime, s obzirom na to da ne igraju u evropskim kupovima, Cibona i Zadar voleli bi da paralelno igraju oba takmičenja i imaju dve utakmice nedeljno.

"Nema šanse da istupimo iz ABA lige, niti naša želja ima veze sa tim. Ne razumem i kako je nekome palo na pamet da izvlači takve konotacije, kada je dobro poznato da našu budućnost vidimo kroz regionalno takmičenje. Ova inicijativa ima za cilj da kroz domaći šampionat razigravamo mladi tim, kako bi ti igrači osetili teren i brže stasali. Dakle, ABA liga je apsolutni prioritet, veoma smo zadovoljni statusom koji imamo i želimo da ostanemo deo nje", izjavio je generalni menadžer Zadra Boris Skroće.

On je na ovaj način demantovao pojedine medijske spekulacije o mogućem napuštanju regionalnog takmičenja.

Isto razmišlja i predsednik Cibone Aco Petrović, koji je za Slobodnu Dalmaciju rekao.

"Imamo kvalitetne igrače i šteta je da igramo samo jednu utakmicu nedeljno. Ali, da bi naša želja zaživela potrebno je da pristane i Cedevita, a to nije realno očekivati, pošto oni sada već imaju dve utakmice nedeljno i teško da bi mogli i treću", poručio je Petrović.

Cibona je aktuelni šampion Jadranske lige, ali je zbog finansijskih problema odustala od ucecšća u Evroligi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track