(VIDEO) UBEDLJIVI CRNO-BELI: Partizan savladao Cedevitu i napravio veliki korak ka plej-ofu
Foto: ABA Liga

Derbi ABA lige

(VIDEO) UBEDLJIVI CRNO-BELI: Partizan savladao Cedevitu i napravio veliki korak ka plej-ofu

Košarka -
Crno-beli su ostvarili devetu pobedu i ostali na deobi četvrtog mesta, a približili se na dve pobede zagrebačkom klubu

Košarkaši Partizana savladali u derbiju 16. kola Cedevitu 76:64 (16:7, 23:17, 21:20, 16:20) i napravili značajan korak ka plej-ofu regionalne lige.

Partizan je ostvario deveti trijumf, uz sedam poraza, i približio se Zagrebčanima na dve pobede.

Crno-beli su fantastično otvorili meč, primili samo jedan poen u prvih osam minuta, i stečenu prednost održavali do kraja utakmice.

Aleksandar Pavlović je postigao 19 poena, Mihailo Andrić 14, a Dragan Milosavljević 10 poena. U ekipi Cedevite Bilan je ubacio 20 poena, Babić 14, a Pilepić 10.

http://www.youtube.com/watch?v=bnjkRKW4xPc

TOK MEČA

U "Pioniru" je prisutno preko 6.500 gledalaca. Bez Tepića, Duško Vujošević je u prvu petorku ubaciop Marinkovića, zajedno sa Pavlovićem, Milosavljevićem, Mačvanom i Milutinovim. Cedevita je počela u sastavu Ramljak, Pilepić, Ukić, M. Delaš, Bilan.

Sjajan uvod crno-belih, pet poena Pavlovića, dva Marinkovića i jedan Milutinova za 8:0 posle pet minuta igre.

Ni tajm-aut Jasmina Repeše nije doneo promenu, crno-beli su postigli još četiri poena za 12:0 posle šest i po minuta igre.

Cedevita je prve poene postigla posle skoro sedam minuta igre, i to sa linije penala Gordić pogađa jedno od dva penala.

Gosti su prve poene iz igre postigli posle punih devet minuta, i to trojku preko Gordića.

Prvih deset minuta završeno je rezultatom 16:7.

Cedevita je bolje zaigrala početkom druge četvrtine i prišla na 17:12. Razigrao se Andrić koji je sa pet poena, uz poene Daloa odveo Partizan na 26:14, što je bio znak da Repeša zatraži tajm-aut u 15. minutu.

Trojkom Pavlovića u 18. minutu Partizan je poveo sa 34:22, ali crno-beli ne mogu da pariraju gostima ispod koša. Cedevita je pokupila dosta odbitaka i pogađala. Međutim, razigrao se Pavlović i drugom vezanom trojkom doneo Partizanu prednost 37:24 na ulasku u poslednji minut prvog poluvremena.

Sjajno zakucavanje Milutinova u finišu ovog dela igre za konačnih 39:24 u korist crno-belih. Malu senku dala je povreda Mačvana i pred odlazak na pauzu nije jasno da li će moći da nastavi meč.

Pavlović je postigao 12 poena, od toga tri trojke. Andrić je upisao osam poena u ekipi Partizana. Kod gostiju Bilan je postigao osam poena, Gordić šest.

Partizan je održavao 15 poena prednosti sve do 25. minuta kada su sudije dosudile krajnje sumnjivu četvrtu ličnu grešku Gagiću, a odmah i tehničku zbog prigovora. Cedevita je to maksimalno iskoristila i serijom od šest vezanih poena prišla na 46:36. Čak je i trener Partizana Duško Vujošević morao da smiruje publiku koja je reagovala na sudijske odluke.

Posle tajm-auta Partizan je uspeo da stabilizuje igru i odbije napade Cedevite, koja je u jednom trenutku prišla na osam poena minusa. Pavlović je sa nekoliko prodora uspeo da razbije odbranu Cedevite, a trojkom Andrića u 30. minutu crno-beli stižu do najvećih 16 poena prednosti na meču - 58:42. Samo koji sekund kasnije Milutinović je iskoristio kontru za 60:42, ali je Bilan pogodio za konačnih 60:44 posle tri četvrtine.

Šuterski festival viđen je na obe strane u završnici meča, ali Partizan više nijednom nije dozvolio Cedeviti da se približi i ugroži prednost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track