Turski koljač tvrdi: Nisam ubio Marka!

Glavni osumnjičeni za ubistvo negira krivicu

Turski koljač tvrdi: Nisam ubio Marka!

Košarka -
Kadri Aktaš, koji je prilikom hapšenja policiji priznao da je ubio Marka Ivkovića, na početku suđenja kaže da se ne oseća krivim

Baš na dan utakmice između Crvene zvezde i Galatasaraja glavni osumnjičeni za ubistvo navijača crveno-belih Marka Ivkovića, 53-godišnji Kadri Aktaš promenio je iskaz i pred sudom u Istanbulu izjavio da nikog nije ubo nožem!Zvezda i Galatasaraj sinoć su u Areni odigrali meč trećeg kola F16 faze Evrolige, a istog dana je u najvećem turskom gradu počelo suđenje za ubistvo Marka Ivkovića, koga su 21. novembra navijači crveno-žutih izboli nožem ispred istanbulske hale Abdi Ipekči. Posle mnogo tenzija turska policija je uhapsila nekoliko lica, a Kadri Aktaš je prilikom privođenja priznao da je ubo nožem Marka Ivkovića.

Kadri Aktaš: Imao sam u rukama nož, ali sam ga ispustio
Kadri Aktaš: Imao sam u rukama nož, ali sam ga ispustio

Međutim, juče na početku procesa u Istanbulu Aktaš je tvrdio da nikog nije ubo nožem, dok je na pitanje sudije zašto je u istrazi rekao da je u samoodbrani nekog slučajno ubo, Turčin odgovorio:- Hteo sam da se malo pravim važan pred prijateljima - rekao je Kadri Aktaš i nastavio:- Pravili smo roštilj kad je 300 do 500 navijača Crvene zvezde napalo navijače Galatasaraja bakljama, metalnim šipkama i kamenjem. Krenuo sam da vidim šta se dešava kad sam zadobio udarac u lice. Tada je policija bacila suzavac, pa su se svi razbežali. Pošto smo pravili roštilj, imao sam u rukama nož i sudžuk, ali sam ih ispustio. Nikog nisam ubo nožem. Nevin sam! - prenosi njegove reči N1.Takođe, i ostali optuženi negiraju krivicu i tvrde da su navijači Crvene zvezde izazvali incident.

Žrtva... Marko Ivković
Žrtva... Marko Ivković

Advokat tvrdiPOLICIJA VRŠILA PRITISAK!Na početku suđenja za ubistvo Marka Ivkovića oglasio se i advokat osumnjičenog, koji je rekao sudiji da je policija vršila pritisak na optužene da priznaju ubistvo kako bi se izbeglo javno blaćenje svih pristalica Galatasaraja.- Odmah nakon privođenja policija je vršila veliki pritisak na uhapšene i mog klijenta da priznaju da su počinili ubistvo. Oni su time želeli da ne padne ljaga na sve navijače Galatasaraja, koji čine veliki deo turskog naroda - rekao je advokat.

Strah od incidenataJAKE MERE BEZBEDNOSTIPrema izveštajima s lica mesta, ispred suda i u samoj zgradi suda u Istanbulu nalazio se veliki broj policajaca zbog straha od izbijanja incidenata. Sud je obezbeđivalo nekoliko stotina policajaca, među kojima je bilo specijalaca i sudske policije. Oni su bili raspoređeni po celoj zgradi, a na prilazu sudnici, usred hodnika, postavljene su specijalne rešetke.Uoči početka suđenja ispred zgrade suda nalazilo se nekoliko desetina navijača, a prisutni su bili i predstavnici porodice ubijenog Marka Ivkovića, kao i članovi srpske diplomatske misije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track