(VIDEO) NASTAVIO PO STAROM: Trener Galatasaraja Ataman napao srpskog sudiju Jovčića
Foto: Printskrin

Posle poraza od Makabija

(VIDEO) NASTAVIO PO STAROM: Trener Galatasaraja Ataman napao srpskog sudiju Jovčića

Košarka -
Igrači i stručni štab domaćeg tima bio je nezadovoljan suđenjem, a Ataman je po završetku utakmice prišao sudijama i počeo da ih vređa

ISTANBUL - Trener košarkaša Galatasaraja Ergin Ataman žestoko je verbalno napao srpskog arbitra Milivoja Jovčića posle meča 6. kola grupe E faze Top 16 Evrolige protiv Makabija.Makabija je posle produžetka slavio 97:94 trojkom Džeremija Parga u poslednjoj sekundi. Usledilo je veliko slavlje igrača Makabija, koji su brzo morali da napuste parket, jer su navijači Galatasaraja počeli sa tribina da ih gađaju tvrdim predmetima.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Igrači i stručni štab domaćeg tima bio je nezadovoljan suđenjem, a Ataman je po završetku utakmice prišao sudijama i počeo da ih vređa. Pored Jovčića ovaj meč su vodili Italijan Luiđi Lamonika i Grk Anastasios Piloidis.

http://www.youtube.com/watch?v=V7z5M-BMhkQ
http://www.youtube.com/watch?v=zQ9gWvHeivA

Pargo je meč završio sa 17 poena i pet skokova, a najefikasniji je bio Devin Smit sa 24 poena. Silven Lanesberg dodao je 14 poena, a Sofoklis Skorcanitis 12 poena. U ekipi Galatasaraja najefikasniji je bio Zoran Erceg sa 29 poena i sedam skokova, ali je u završnici od četiri promašio dva slobodna bacanja koja su odvela utakmicu u produžetak. Ender Arslan dodao je 20 poena, a Džastin Karter 14 poena i osam skokova. Makabi posle šest utakmica ima pet pobeda i poraz, a Galatasaraj dve pobede i četiri poraza.Ataman je posle utakmice Galatasaraja i Zvezde u novembru prošle godine kada je ubijen navijač crveno-belih Marko Ivković nazvao pristalice gostiju "teroristima". On se kasnije izvinio za svoj postupak, ali mu je bio zabranjen dolazak u Srbiju. Međutim, vlasti Srbije su dozvolile Atamanu ulazak u našu zemlju na nedavni meč između Zvezde i Galatasaraja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track