Radonjić: Pobeda nad Cedevitom dobra uvertira pred Kup
Foto: Beta

Crveno-beli žele da prekinu seriju poraza

Radonjić: Pobeda nad Cedevitom dobra uvertira pred Kup

Košarka -
Crnogorski stručnjak istakao je da su se Stefan Jović i Nemanja Dangubić oporavili od povreda, ali i da su neizvesni za duel protiv hrvatskog tima

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je očekuje težak meč protiv Cedevite u 22. kolu ABA lige, ali dodao da se nada pobedi kako bi ekipa u dobrom raspoloženju dočekala Kup Radivoja Koraća.

"Obezbedili smo prvo mesto i ne postoji opterećenje, ali želimo da u pozitivnom ambijentu odemo u Niš. Istrošeni smo posle meča u Atini protiv Panatinaikosa, što dodatno otežava duel protiv Cedevite, koja je kvalitetan protivnik", rekao je Radonjić na konferenciji za medije u hali Pionir.

Crnogorski stručnjak istakao je da su se Stefan Jović i Nemanja Dangubić oporavili od povreda, ali i da su neizvesni za duel protiv hrvatskog tima.

"Jović i Dangubić još nisu odradili nijedan trening sa ekipom, ali osećaju se mnogo bolje. O tome da li će igrati protiv Cedevite znaćemo na dan utakmice, ali voleo bih da makar minimalno budu uključeni. Ne želimo ništa da rizikujemo, mislim da će biti spremni za Kup", naveo je Radonjić.

On je dodao da žali što njegov tim nije uspeo da iznenadi Panatinaikos u 7. kolu Evrolige, iako je bio na korak do toga.

"Gubili smo 22 poena, došli na plus pet, ali nismo uspeli. Napravili smo veliku stvar što smo došli u priliku da pobedimo u OAKA dvorani, ali je evidentna razlika u iskustvu", zaključio je Radonjić.

Utakmica 22. kola Jadranske lige između Crvene zvezde i Cedevite igra se sutra od 20.30 hali Pionir.

Repeša: Zvezda je favoritTrener košarkaša Cedevite Jasmin Repeša prepustio je ulogu favorita Crvenoj zvezdi u meču 22. kola ABA lige, ali poručio da veruje da njegovi igrači mogu da ostvare trijumf.

"Idemo u Beograd uvereni da možemo da pobedimo i to moramo da pokažemo na terenu. Želimo da odigraramo dobru utakmicu, pametnu, zrelu i hrabru, a onda ćemo videti kako će se stvari odvijati. Sigurno da je Zvezda favorit jer ima samo jedan poraz, ali su moji igrači dosta puta ove sezone iznenadili na gostovanjima", rekao je Repeša za klupski sajt.

Iz zagrebačkog kluba najavili su da će meč u Beogradu zbog povrede propustiti Roko Leni Ukić, a verovatno i Mario Delaš.

Repeša je istakao da je gledao meč Zvezde u Evroligi protiv Panatinaikosa, koji je atinski tim pobedio u neizvesnoj završnici.

"Bila je to jedna izuzetno čudna utakmica. Mislim da je u 11. minutu bilo 22 razlike za Panathinaikos i niko u tom trenutku nije davao šanse Zvezdi. Izgledalo je da je utakmica otišla u jedan smer, isto kao i kad je Zvezda na tri i po minuta do kraja imala pet poena prednosti i napad. Činilo se tada da je ritam totalno otišao na stranu Beograđana, ali je na kraju je ipak slavio Panathinaikos, kao iskusniji tim. Međutim, pobeda je mogla da ode na drugu stranu", zaključio je hrvatski strateg.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track