UJEDINJENI: Večiti u derbiju kroje polufinale
Foto: Saša Pavlic

ABA LIGA

UJEDINJENI: Večiti u derbiju kroje polufinale

Košarka -
Ukoliko crno-beli pobede, izbeći će crveno-bele u polufinalu. Za srpsku košarku to bi bilo dobro, međutim - u oba tabora poručuju da neće namestiti meč

Od meča sledećeg kola ABA lige Partizan - Crvena zvezda zavisi da li ćemo već u polufinalu plej-ofa videti veliki srpski derbi. Pobeda crno-belih gotovo da isključuje mogućnost direktnog duela naših timova pre finala, što bi bilo dobro za srpsku košarku. Međutim, iz oba tabora poručuju da ih ne zanimaju kalkulacije i da će do kraja igrati pošteno.Ako se dublje sagledaju stvari, dolazi se do kristalno jasnog zaključka - Crvena zvezda je daleko najbolji tim u ligi, a Partizan je u ubedljivo najboljoj formi.- Nećemo da pustimo Partizan. Uvek igramo pošteno i idemo na pobedu bez obzira na to ko nam je rival - poručili su s Malog Kalemegdana.

Hoće li se dogovoriti... Radonjić i Vujošević
Hoće li se dogovoriti... Radonjić i Vujošević

Srpski klubovi u seriji do tri pobede imali bi velike šanse da eliminišu Cedevitu i Budućnost. Ali ako se međusobno sudare u polufinalu, jedan evroligaški san najverovatnije prestaje da živi. Zvezda bi s igranjem treće uzastopne sezone u Evroligi potvrdila da je klub prerastao srpske okvire i postao ozbiljan evroligaš, dok bi se Partizan samo vratio tamo gde mu je i mesto - u krem košarke na Starom kontinentu.Kako to drugi rade? Cedevita - Cibona, finiš prošlogodišnjeg ligaškog dela sezone. Navodno, ljuti rivali. Mlađi klub iz Zagreba, na papiru za klasu bolji, ali na tabeli siguran u plej-ofu. Cibosima pobeda mnogo više znači. Epilog - 20 razlike za Cibonu.Budimo pošteni i gledajmo interes naše košarke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track