VUJOŠEVIĆ TVRDI: Čović je nudio Gagiću 15.000 evra mesečno
Foto: Sasa Pavlic

Nastavlja se polemika

VUJOŠEVIĆ TVRDI: Čović je nudio Gagiću 15.000 evra mesečno

Košarka -
Uzimali smo i mi Tomaševića i Vujanića, ali u prelaznom roku, rekao je trener Partizana

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da želi da zatvori priču oko odlaska centra Đorđa Gagića u turski Gazijantep i poručio da su njegovi privatni problemi razlog za nešto manju minutažu.

"Gagić se borio i ponašao maksimalno pošteno, ali ne i pametno. Odrekao se dve i po plate koliko mu se kasnilo, a cela halabuka nastala je zbog promena koje su se stvorile kada se dešavanja u njegovom privatnom životu i nezadovoljstvo prenelo na košarkaški teren. Dok je bio u timu igrao je maksimalno, ali to vas ne amnestira da budete pošteni i da traje. U najgorim uslovima, kao što su koncentracioni logori, bilo je zatvorenika koji su najnormalnije prihvatili kaznu, a bilo je i onih koji su izdali kolege. Od čoveka zavisi kako će se poneti", rekao je Vujošević.Strateg crno-belih otkrio je da je Crvena zvezda nekoliko dana uoči odlaska u Tursku ponudila Gagiću 15.000 evra mesečno.

"Bilo je prelazaka iz Zvezde u Partizan, kao i obrnuto, ali nikada u toku jedne sezone. Primer kapitena Milosavljevića to pokazuje, nuđene su mu velike pare pre dve godine, ali u prelaznom roku i odlučio je da ostane u klubu. Uzimali smo i mi Tomaševića i Vujanića, ali u prelaznom roku".

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

On je istakao da su male šanse da Partizan do kraja prelaznog roka angažuje još jednog igrača."Nisu veliki izgledi, iako nisu zatvorene sve opcije i kombinacije. Uvek pokušavamo da budemo transparentni prema igračima, ali poslednji slučaj nam je pokazao da postoji opasnost da ispadne lakrdija. Dok ne budemo potpuno sigurni nećemo otkrivati imena, kako ne bismo ulazili u menadžerske igre", poručio je Vujošević.

Duško Vujošević je rekao da je Crvena zvezda favorit za osvajanje Kupa Radivoja Koraća, ali da u tom takmičenju ne pobeđuju uvek najbolje ekipe.

"Favorit je Zvezda, a ona se favorizuje u svim sportovima poslednjh godina. Kup je takvo takmičenje gde su česta iznenađenja i apsolutni favoriti mogu da se okliznu i ne materijalizuju ono što se od njih očekuje pre početka turnira", rekao je Vujošević.

Vujošević je dodao da crno-beli idu u Niš sa najvišim ambicijama, iako je nacionalni kup na neki način obezvređen zbog značaja.

"Kup je drugo domaće takmičenje i ima simbolične i druge vrednosti. Idemo u Niš da pružimo maksimum, a Kup je najdemokratskije takmičenje. Igra se jedna utakmica, svako ima šansu, pa i mi", naveo je strateg crno-belih.

Prema njegovim rečima zdrastveni bilten u ekipi je dobar, jedino problem sa temperaturom ima Mihajlo Andrić.

On je istakao da je mogući duel u polufinalu protiv Crvene zvezde važniji od derbija u ABA ligi.

"Uvek je važnija svaka naredna utakmica, ta dva meča nemaju veze jednim sa drugim. Plasirana je priča da ćemo im prepustiti Kup da bi oni nas kasnije pustili u tom meču. Idemo da osvojimo Kup Radivoja Koraća, pa makar bili četvrti u Jadranskoj ligi. Skupo su nas koštali porazi od Budućnosti i Zadra, kao i način na koji smo počeli prvenstvo, blokada BAT, odlasci i povrede igrača, ali uradićemo sve što je u našoj moći".

Vujošević je istakao da su timovi iz ABA lige u prednosti u odnosu na domaće, ali da su iznenađenja moguća.

Kapiten Dragan Milosavljević rekao je da crno-beli moraju na terenu da opravdaju ulogu favorita protiv Vojvodine.

"Idemo na Kup sa najvišim ambicijama, da vidimo gde se nalazimo u ovom trenutku. Neće biti lako protiv Vojvodine, favoriti smo, ali to moramo da dokažemo kroz trčanje i borbenost.

On je bio deo ekipe koja je osvajala Kup Radivoja Koraća, upravo u Nišu, ali sada ima potpuno drugačiju ulogu u timu.

"Radujem se odlasku u Niš, atmosfera je odlična, prava za završni turnir", zaključio je Milosavljević.

Partizan se u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća sastaje sa Vojvodinom sutra od 21 sat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track