(VIDEO) ŽERAVICA SE OPORAVLJA: Legendarnom treneru ugrađen stent, za koji dan ide kući

Dobre vesti iz Saragose

(VIDEO) ŽERAVICA SE OPORAVLJA: Legendarnom treneru ugrađen stent, za koji dan ide kući

Košarka -
Ranko se posle lekarske intervencije dobro oseća, rekla je gospođa Žeravica

Proslavljeni košarkaški trener Ranko Žeravica (85) uspešno se oporavlja posle srčanog udara, koji je doživeo u utorak u svom stanu u Saragosi.

"Prema informacijama od kolega iz Španije, Ranku je ugrađen stent i oseća se sasvim dobro", rekao je za "Kurir" doktor Boško Đukanović, koji je pre šest godina prvi put operisao srpskog trenera.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

Supruga Ranka Žeravice, Zaga, koja ga je i zatekla kada se srčani udar dogodio rekla je "Kuriru" da je užasno razočarana pisanjem srpskih medija.

"Ranko se posle lekarske intervencije oseća dobro i sledeće sedmice bi trebalo da izađe iz bolnice", rekla je gospođa Žeravica.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Ranko Žeravica je trebalo da 25. februara da doputuje u Srbiju i da se dan kasnije pojavi na sceni Sava Centra na premijeri filma "Bićemo prvaci sveta", koji je posvećen osvajanju titule na SP 1970.Žeravica je u karijeri trenirao Partizan, Barselonu, Pulu, Crvenu zvezdu, Saragosu, Desio, Napoli, Konservas, Split i Oniks, kao i reprezentaciju Jugoslavije.

On je sa Jugoslavijom osvojio zlatnu medalju na SP 1970. u Ljubljani, kao i na OI 1980. Jugoslaviju je vodio i do srebra na OI 1968, SP 1967, EP 1969. i 1971, odnosno bronze na Svetskom prvenstvu 1982. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=e9VPI7myJMA
http://www.youtube.com/watch?v=dFIyOvteEWk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track