Dejan Radonjić: Saša Pavlović je najbolji u ABA ligi
Foto: Saša Pavlić

Kup Radovoja Koraća: Trener Zvezde hvalio Partizan

Dejan Radonjić: Saša Pavlović je najbolji u ABA ligi

Košarka -
Danas meč s Konstantinom: Realno smo favoriti, ali ne treba otpisati ni Partizan, koji ima veliki broj trofejnih košarkaša, kaže Zvezdin trener

Košarkaši Crvene zvezde danas (21.00) igraju protiv Konstantina četvrtfinalni meč Kupa Radivoja Koraća u Nišu, gde bi sve sem pobede bilo ravno senzaciji.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić svestan je da su oni veliki favoriti u večerašnjem duelu, nadajući se da će ovo takmičenje proći bez incidenta, pogotovo što bi u polufinalu mogli da se sastanu s Partizanom.- Voleo bih da ta četiri dana budu praznik košarke. Da sve protekne u najboljem redu, da svi uživaju u Kupu Radivoja Koraća, da se vidi ko je bolji i da se na kraju takmičenja čestita pobedniku. Nadam se da će biti tako - istakao je Radonjić.

Ceni večitog rivala... Dejan Radonjić
Ceni večitog rivala... Dejan Radonjić

Zvezdin trener osvrnuo se i na mogući duel protiv crno-belih u polufinalu, napominjući da izuzetno ceni večitog rivala.- Partizan ima Pavlovića, igrača s najvećim rejtingom u ABA ligi i velikim iskustvom. Tu su i Mačvan, Tepić, Milosavljević, Murić i niz mladih igrača koji su dugo u sistemu i osvajali su mnogo titula u karijeri. Pored njih, tu su i ostali timovi koji imaju ambicije u Kupu, ali verujem da ćemo nakon tog polufinala nastaviti takmičenje i sačekati protivnika u nedelju - zaključio Radonjić.

KK Konstantin Cvetković realan SMEŠNO JE DA MI PRETIMO ZVEZDITrener Konstantina Marko Cvetković poručio je da će njegovi igrači sve da urade kao bi napravili senzaciju i savladali danas Crvenu zvezdu.- Smešno je da mi pretimo Zvezdi da ćemo je pobediti, ali sam siguran da će moji mladi igrači sve da urade kako bi odigrali jednu dobru utakmicu. Nama je velika čast što ćemo imati priliku da se suprotstavimo timu koji nastupa u Evroligi i najvažnije je da moji momci ostanu na zemlji i daju svoj maksimum - istakao je Cvetković i dodao:- Igramo u našoj hali i siguran sam da to može da nam bude dodatni motiv da odigramo jednu dobru utakmicu. Svesni smo mi da će Zvezda takođe imati veliki broj navijača u Čairu, ali nadam se da će i naše Nišlije doći da nam pomognu i da pokušamo da iznenadimo velikog favorita za osvajanje Kupa Radivoja Koraća - poručio je Cvetković.(M. N.)

Radonjić poziva na oprezOZBILJAN PRISTUP U NIŠUTrener Crvene zvezde Dejan Radonjić kazao je da će protiv Konstantina igrati na najvišem nivou.- Kup je takvo takmičenje u kojem su moguća iznenađenja i da autsajder eliminiše favorita. Moramo ozbiljno da pristupimo meču protiv Konstantina i mirno dočekamo polufinale. Igre koje smo pružali do sada, samo jedan poraz u ABA ligi i plasman u Top 16 fazu Evrolige, sasvim prirodno nas stavljaju u ulogu favorita u Nišu i normalno je da želimo da nastavimo s dobrim partijama i u tom takmičenju - poručio je trener crveno-belih.

IZNENAĐENJE Vršac nadigrao MetalacPARTIZAN RAZBIO SLABU VOJVODINUKošarkaši Partizana furiozno su startovali u Kupu Radivoja Koraća, pošto su u četvrtfinalnom meču deklasirali ekipu novosadske Vojvodine sa 81:54 (17:11, 16:6, 32:19, 16:18).Crno-beli već dve godine nisu osvajali trofej u Kupu, a poslednju put su „Žućkovu levicu“ podigli upravo u niškom Čairu. Sinoć je pred 4.500 gledalaca najbolji u ekipi Duška Vujoševića bio Pavlović sa 14 poena, Milosavljević je dodao 11, a novajlija Ðumić 10 koševa. Vojvodinu, koja je u drugoj deonici ubacila samo šest poena, uz indeks korisnosti 0 u prvom poluvremenu, predvodio je Šešlija sa devet poena.Partizan je tako zakazao polufinalni meč s pobednikom duela između Crvene zvezde i Konstantina, dok će boljeg iz meča Mega Leks i FMP u drugom polufinalu dočekati košarkaši Vršca, koji su priredili veliko iznenađenje pobedom nad učesnikom ABA lige, ekipom valjevskog Metalca, sa 78:73.(V. B.)

Pozitivna atmosferaJAKO OBEZBEĐENJES obzirom na prošlogodišnji epilog u kada je finale Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu prekinuto, utakmice u niškom Čairu su protekle u dobroj i pozitivnoj atmosferi, ali uz veliki broj pripadnika policije i obezbeđenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track