(VIDEO) MINESOTA ZAGRIZLA ZA SRBINA: Nemanja Bjelica postaje saigrač sa Nikolom Pekovićem?
Foto: Reuters

Zov NBA lige

(VIDEO) MINESOTA ZAGRIZLA ZA SRBINA: Nemanja Bjelica postaje saigrač sa Nikolom Pekovićem?

Košarka -
Timbervulvsi žele da na leto dovedu srpskog reprezentativca iz Fenerbahčea

Košarkaš Fenerbahčea i reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica mogao bi na leto da pređe u NBA ligaša Minesotu Timbervulvs, preneo je specijalizovani sajt "Sportando".

Taj izvor, poznat po relevantnim informacijama koje plasira, tvrdi da je Minesota pokazala jako interesovanje za angažovanje srpskog krila.

Bjelica (26, 209) je bio na draftu 2010. godine i kao 35. pika izabrali su ga Vašington Vizdardsi. Međutim, nikada nije zaigrao za klub iz glavnog grada SAD.

On je karijeru počeo u Austriji odakle ga je 2008. godine u Crvenu zvezdu doveo njen tadašnji trener Svetislav Pešić. Posle dve sezone u crveno-belom dresu, naredne tri je igrao za Kahu Laboral (sadašnja Laboral Kuča). Na leto 2013. prešao je u Fenerbahče, za koji igra sjajno pod komandom trenera Željka Obradovića. U Evroligi ima prosek od 12,2 poena, 7,8 skokova, 1,7 asistencija i 1,4 ukradenih lopti po meču, a u turskom šampionatu 12 poena, 8,7 skokova i 1,5 asistencija.

Nemanja Bjelica je bio jedan od oslonaca reprezentacije Srbije, koja je na Svetskom prvenstvu prošle godine u Španiji osvojila srebro. Zbog svega navedenog ne čudi interesovanje Timbervulvsa. Ukoliko ode u Minesotu, biće saigrač sa bivšim centrom Partizana Nikolom Pekovićem.

http://www.youtube.com/watch?v=ry5u2mg7x5E

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track