LINGVISTA: Bertans počeo da uči Srbe srpski jezik!
Foto: Instagram

Letonski košarkaš ne može bez Partizana

LINGVISTA: Bertans počeo da uči Srbe srpski jezik!

Košarka -
Bivši as Partizana sjajno se služi našim jezikom, čak i ispravlja greške navijača koji ga prozivaju na Tviteru; Povređeni igrač Kuće Laboral u Letoniji gledao crno-bele na laptopu

Košarkaši Partizana dali su podršku bivšem članu Davisu Bertansu, koji je ponovo povredio ligamente, a ovaj im je uzvratio porukom na Tviteru, i to na odličnom srpskom jeziku.Krilni igrač Laboral Kuće imao je peh jer je obnovio povredu koju je doživeo igrajući za crno-bele, a pred meč Partizana i Mega Leksa domaći tim je izašao u majicama s Bertansovim likom. Letonca čeka dug period oporavka od šest do osam meseci, a očigledno da mu gest Pavlovića, Milosavljevića i drugova mnogo znači.Ubrzo je na svom Tviter nalogu postavio nekoliko poruka kojima je izrazio zahvalnost klubu čije je boje uspešno branio.Podrška iz Pionira

- Hvala momcima i svima iz Partizana! Volim vas, Grobari! - bio je njegov prvi tvit, a potom je postavio fotografiju na kojoj u društvu svog ljubimca, crno-belog psa, na laptopu gleda meč Partizana i Mega Leksa:- I tako mi gledamo utakmicu sa crno-belim Rokijem, i on je isto „grobar“.Vrlo je interesantno da se momak koji je rođen u letonskom gradu Valmeriji sjajno služi srpskim jezikom. Bertans je u Beogradu proveo dve godine, sigurno je imao vremena da nauči naš jezik, ali je fascinantno što ne greši u pravopisu i pravilno upotrebljava padeže, a to je, kad su u pitanju stranci, veoma teško. Uz celu ovu priču ide i nedavna prozivka na Tviteru, kada je Davis sugerisao jednom navijaču Crvene zvezde da se vrati u školu jer je pogrešno otkucao poruku na njegovom profilu. U konverzaciju su se umešali još neki tviteraši.- Bertancicu glodarcicu podrazvio te Jaka - napisao je navijač, a usledio je odgovor:- Molim te, vrati se u školu i ispravi grešku. Nije podrzavio, pravo je pozdravio. Je l‘ tako?- Moj Srbine, kad te Berta uči srpski - odmah se umešao pristalica crno-belih, a zatim su usledile i nove poruke:- Zarez iza „molim te“, pa to ne zna pola Srba. Bravo!- Besplatni časovi srpskog kod Berte!Bilo je još dosta komentara na oduševljenje svih grobara i lično Davisa Bertansa.Časovi kod DuletaInače, Letonac je ranije otkrio da je srpski naučio od Vujoševića, jer trener Partizana ne govori engleski.- Vrlo je sličan ruskom, a jezici mi idu od ruke - objasnio je on.

UporniDALO I DŽENKINS SE TRUDE

Košarkaši koji dolaze da igraju u Srbiju uglavnom nauče poneku srpsku reč. Mladi Francuz Boris Dalo, plej Partizana, nije na Bertansovom nivou, ali sledi put svojih sunarodnika Vestermana i Lovernja, koji su se takođe trudili da nauče srpski.Bek Crvene zvezde Čarls Dženkins takođe voli da postavi poruku na Tviteru na našem jeziku, i to ponekad uradi veoma dobro.

Raskid ugovoraNEPRIJATAN ODLAZAK IZ HUMSKE

Davis Bertans ipak se nije idilično rastao s Partizanom. On je raskinuo ugovor s crno-belima jer mu klub nije redovno isplaćivao primanja. Tada je trener Duško Vujošević njegov potez prokomentarisao na sledeći način:- Jednostavno, dođe vreme da deca idu od kuće. Ima onih koji su zahvalni, a ima onih i koji su nezahvalni. Neko se zove Lovernj, a neko Bertans.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track