ULEB: Samo šampion ABA lige u Evroligi
Foto: Fonet

Predlog

ULEB: Samo šampion ABA lige u Evroligi

Košarka -
Najbolji tim regionalnog takmičenja dobio bi specijalnu pozivnicu za ulazak u kontinentalnu klupsku elitu

Usled velikog previranja u evropskoj košarci na pretnje evropskog dela Svetske košarkaške federacije klubovi koji se takmiče u Evroligi i krovna organizacija ULEB spremili su odgovor uoči sastanka u Ženevi koji se planira u petak.

Kao po već ustaljenom običaju najdeblji kraj bi mogli da izvuku klubovi sa ovih prostora pošto je prema novom predlogu ULEB-a za njih planirano samo jedno mesto odnosno u Evroligi bi sledeće sezone igrao samo šampion regionalnog takmičenja, a ne kao što je do sada finalisti.

Naime, prema novom predlogu Evroliga bi imala 16 članova, a to su Barselona, Real, Unikaha, Bajern, Armani, CSKA, Makabi, Olimpijakos, PAO, Fenerbahče, Efes, dok bi specijalne pozivnice dobili Laboral Kuća, Alba, Himki, Žalgiris i šampion ABA lige.

Sada je na potezu FIBA koja je već najavila da bi ovdašnji savezi mogli da trpe ozbiljne sankcije ukoliko klubovi sa prostora bivše Jugoslavije nastave da se takmiče u ABA ligi kakva je ona sada odnosno ukoliko regionalno takmičenje ne bude prekomponovano što se tiče vlasničke strukture.

Kurir sport / kosarka24.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja