IZ PRAVOG UGLA: Lepota derbija!
Foto: Saša Pavlić, Dado Đilas

Lepša strana rata „večitih“ u paklenom Pioniru

IZ PRAVOG UGLA: Lepota derbija!

Košarka -
Ko je lepši navijačice Zvezde i Partizana ukras polufinalnih mečeva regionalne ABA lige

Dok je na parketu sve prštalo od udaraca po licu i međunožju, na tribinama je bila potpuno drugačija slika. Navijačice Crvene zvezde i Partizana prava su dragocenost polufinalnih borbi u Pioniru.Navijanje iz sveg glasaPrvo su reč imale zvezdašice. Došle su u velikom broju na prva dva meča i zdušno bodrile izabranike, crveno-bele košarkaše. Odgovorile su istom merom devojke kojima je crno-bela boja bliža srcu. Za razliku od muškaraca, dame se ponašaju daleko dostojanstvenije u momentima kada njihovom timu ne ide sve po planu - nećete ih videti da ubacuju nešto na teren ili psuju protivničke igrače.

Uz ovakav prizor na tribinama, navijačima često i lakše padne poraz voljenog tima. Posebno je interesantno to što većina devojaka obavezno nosi obeležje kluba za koji navija. A komentari muške populacije gotovo po pravilu su isti.- Najlepše su, bre, ove naše zvezdašice - kažu Delije, a Grobari imaju suprotnu teoriju.

Na fotografijama koje su zabeležili foto-reporteri Kurira jasno se vidi da su i jedne i druge pravi ukras derbija!Pripreme za EvroliguNije lako proceniti koliko je u dvorani bilo pripadnica lepšeg pola, ali otprilike na 15 navijača dolazi jedna devojka. Zanimljivo, na evroligaške utakmice Zvezde i Partizana dolazi još više devojaka. Tu je, ipak, atmosfera znatno mirnija i samim tim privlačnija za dame.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track