Turci: Željko je Murinjo za basket
Foto: Profimedia, Reuters

Sada porede babe i žabe

Turci: Željko je Murinjo za basket

Košarka -
Srbin se po 15. put u karijeri plasirao na završni turnir najjačeg takmičenja

Odlazak Željka Obradovića na završni turnir u Madrid i nije više neko čudo jer on je svoju besmrtnost u svetu košarke odavno osigurao osvajanjem osam Evroliginih pobedničkih pehara, ali bi 15. učešće na F4 moglo da mu donese status božanstva u Turskoj, tačnije kod većinskog dela naroda naklonjenog bojama Fenerbahčea.Turci ne prestaju da maštaju o tituli otkako su eliminisali Makabi u četvrtfinaloj seriji u Tel Avivu, a istanbulski mediji kao najveću snagu „kanarinaca“ vide „košarkaškog Murinja“, koji u junake promoviše svoje igrače.

- Naš cilj je bio plasman na fajnal-for. Igrači su uspeli u tome. Oni su najzaslužniji što slavimo jer su igrali do poslednjeg atoma snage da bi eliminisali Makabi na njihovom parketu. Zahvalio bih i našim navijačima na podršci, znam da će biti uz nas u Madridu - rekao je Obradović.

Utišali Nokija arenu... Košarkaši Fenerbahčea
Utišali Nokija arenu... Košarkaši Fenerbahčea

Koliko je zanimljivo poređenje Obradovića sa fudbalskim magom na klupi Čelsija, toliko je ono i nespretno sročeno, budući da Srbin ima čak šest evropskih titula više nego Portugalac. Osvajao je sa Partizanom, Huventudom, Real Madridom i Panatinaikosom (pet puta), a na završni turnir je odlazio 14. puta kao trener i jednom kao igrač crno-belih.(D. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track