(VIDEO) DARKOV BIVŠI TRENER: Miličić je mogao u Kuću slavnih!
Foto: Pt Yt

Kakva sudbina od svetskog košarkaškog čuda do kafanskog baje

(VIDEO) DARKOV BIVŠI TRENER: Miličić je mogao u Kuću slavnih!

Košarka -
Četnik u duši Miličićev trener iz Hemofarma Željko Lukajić kaže da bi gorostasni centar vladao NBA ligom da je razmišljao drugačije

Umesto da u reketu uništava sve centre, da i dalje vlada NBA ligom i uporedno donosi Srbiji zlata s velikih takmičenja, Darko Miličić, koji još nije napunio 30 godina, peca i lumpuje po kafanama.- A imao je sve predispozicije da jednog dana postane član Kuće slavnih, da ga dočekujemo ispred Skupštine - kaže za Kurir trener Željko Lukajić, koji ga je prvi gurnuo u seniorsku košarku.Iskusni stručnjak priznaje da tada nije bilo teško prepoznati da je 16-godišnji dugajlija svetsko čudo.- Ja sam to odmah video. Imao je sve i naravno da smo svi očekivali da u karijeri ostvari više. Mogao je da ostavi ogroman trag u svetskoj košarci, da postane član Kuće slavnih, da Srbiji donosi trofeje. O tome sam razgovarao i sa Džoom Dumarsom, koji ga je odveo u Dertoit - kaže Lukajić.

Pojio četničke vojvode... Miličić ponosan na svoje tetovaže
Pojio četničke vojvode... Miličić ponosan na svoje tetovaže

Ipak, nešto nije „štimalo“ u Miličićevom mentalitetu, nikad nije išao „do kraja“. S telom kršnog Hercegovca, neverovatnom koordinacijom pokreta, brzinom i sjajnim šutem za svoju poziciju, bukvalno bi razvaljivao konkurenciju.- Vidite, on jeste napravio neku karijeru, igrao je u NBA, uzeo prsten, a sada se posvetio drugom načinu života. Za košarkaško savršenstvo ipak je potrebna neverovatna upornost. Ima porodicu, troje dece i sada jedino mogu da mu poželim da uživa - poručio je Željko Lukajić.Kad se danas pomisli na to da je na draftu 2003. Miličić izabran ispred Karmela Entonija i Dvejna Vejda, donekle može da se pretpostavi kakav je potencijal bio. Možda bi o tome mogao da priča i Po Gasol, koga je Miličić na SP u Japanu 2007. „odučio od basketa“.

http://www.youtube.com/watch?v=ylq4ruS8HiU
Pobeđivao i Gasola... Miličić
Pobeđivao i Gasola... Miličić

Darko Miličić priznao za StoriUVEK SAM SE PROVLAČIO U KOŠARCIDarko je u intervjuu za Stori priznao da je okačio patike o klin jer mu se košarka smučila. Okrenuo se novim izazovima.- Nikad nisam bio pravi košarkaš, uvek sam se provlačio - izjavio je on.Nema ljubitelja igre pod obručima a da se posle ove izjave ne zapita šta bi bilo da se nije provlačio.

KARIJERA- Klubovi: Hemofarm, Detroit, Orlando, Memfis, Njujork, Minesota, Boston- Učinak u NBA po meču: 6 poena, 4,2 skoka- Dostignuća: NBA titula (2004), zlato na EP za kadete (2001), zlato na SP U20 (2002)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track