DAJANA BUTULIJA: Imam velika očekivanja i želje pred Evrobasket
Foto: Kosarka24.rs

Košarkašica Srbije o predstojećem Evropskom prvenstvu

DAJANA BUTULIJA: Imam velika očekivanja i želje pred Evrobasket

Košarka -
Svakom prija titula da smo među favoritima. Odgovornost je svakako veća, ali mislim da smo svi u ekipi dovoljno zreli i iskusni da se nosimo sa tim pritiskom, kaže bek srpskog nacionalnog tima

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pred sobom ima najvažnije takmičenje u ovom olimpijskom ciklusu - Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji, koje je ujedno kvalifikaciono za Olimpijske igre, najveću sportsku smotru zakazanu za sledeću godinu u Rio de Žaneiru. Od početka ovog ciklusa jedna od standardnih članica nacionalne selekcije je i Dajana Butulija.

Pouzdani bek sa velikim očekivanjima dočekuje predstojeće prvenstvo, a svoje verovanje bazira na minulim rezultatima, osvojenim četvrtim mestom pre dve godine na Evrobasketu u Francuskoj i osmim mestom na Svetskom prvenstvu u Turskoj pre nešto više od pola godine nekoliko meseci.

"Imali smo prethodnih godina dosta uspeha i dobrih rezultata. Zato imam velika očekivanja i želje. Verujem u ovaj tim, verujem u selektora Marinu Maljković i njen rad. Mislim da smo konačno sazreli za korak više i da možda možemo da uzmemo medalju ove godine i odemo na Olimpijske igre. Ali, kao i uvek idemo korak po korak. Prva želja je da na najbolji mogući način odradimo pripreme na Zlatiboru jer su to na neki način bazične pripreme i vrlo važan deo u našem planu", kaže Butulija.

Svoj umereni optimizam bek srpske reprezentacije bazira i na činjenici da je ekipu pojačala izuzetno kvalitetna igračica Danijel Pejdž.

"Imamo jednu kvalitetnu igračicu više. Do sada su takve igračice pravile razliku između prva tri tima i nas. Možda je to kockica koja je nedostajala u našem mozaiku".

Srbija će se na Evrobasketu suočiti sa još jednom novom situacijom. Do sada je na velikim smotrama startovala iz pozicije autsajdera, a sada će na šampionatu u Mađarskoj i Rumuniji biti u užem krugu kandidata za pobedničko postolje.

"Svakom prija ta titula da smo među favoritima. Ne treba zaboraviti da smo na prošlom prvenstvu bile među prve četiri reprezentacije. Odgovornost je svakako veća, ali mislim da smo svi u ekipi dovoljno zreli i iskusni da se nosimo sa tim pritiskom", završava Dajana Butulija.

Srbija će u prvoj fazi Evropskog prvenstva igrati u mađarskom gradiću Sombateljiju, a za rivale u grupi C će imati Rusiju, Hrvatsku, Veliku Britaniju i Letoniju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track