Najnovije vesti

APSOLUTNI ŠAMPIONI: Crvena zvezda proslavila pet titula u mlađim kategorijama
Foto: KK Crvena Zvezda

Dominacija u Srbiji

APSOLUTNI ŠAMPIONI: Crvena zvezda proslavila pet titula u mlađim kategorijama

Košarka
Redom su iz tunela izlazile kadetkinje Crvene zvezde, potom juniorke, a onda i crveno-beli pioniri, kadeti i juniori

Uoči početka utakmice prvotimaca Crvene zvezde Telekom protiv FMP-a u okviru 5. kola košarkaške lige na parket "Pionira" izašlo je pet mlađih selekcija crveno-belih koje su osvojile titule prvaka države.

Redom su iz tunela izlazile kadetkinje Crvene zvezde, potom juniorke, a onda i crveno-beli pioniri, kadeti i juniori. Svi sa medaljama oko vrata, a kapiteni su u rukama držali šampionske pehare namenjene prvacima Srbije u svojim kategorijama.Zvezdine kadetkinje su do trona stigle pobedom u finalu nad ekipom Radivoj Korać rezultatom 57:47, a njihove starije saigračice su u finalu savladale Partizan sa više nego ubedljivih 93:40. Zanimljivo je istaći da je čak sedam kadetkinja objedinilo medalje namenjene kadetskom i juniorskom prvaku Srbije.Crveno-beli pioniri osvojili su finalni turnir u Kraljevu, takođe u velikom stilu. Savladali su Partizan u finalu rezultatom 80:68 i na taj način najavili veliku dominaciju Zvezdinih mlađih kategorija. Kadeti Crvene zvezde su treći put uzastopno postali šampioni Srbije i to na dominantan način. Naime, na finalnom turniru pobeđivali su svoje rivale sa prosečnom razlikom od čak 36 poena.Ništa manje uspešni nisu bili ni juniori, naprotiv. Oni su sezonu završili bez poraza i na putu do šampionskog trofeja upisali čak 24 pobede i na taj način došli do zvanja prvaka Srbije posle sedam godina posta.Na kraju, iz tunela je izašao tim menadžer prvog tima i legenda Crvene zvezde Nebojša Ilić sa trofejem namenjenom prvaku ABA lige.

Posle burnih aplauza Zvezdinom podmlatku to je bio znak za još jače ovacije i pesmu navijača. Sa tribina Pionira se čulo ''Naša Zvezda prvak ponovo'', a celokupna slika je značila samo jedno – Crvena zvezda ima blistavu sadašnjost i svetlu budućnost.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...