Rasulo u ABA ligi
Foto: Fonet

Vlasnici podeljeni u dva klana

Rasulo u ABA ligi

Košarka -
Saga o neslaganju šestorice ljudi koji su u vlasničkoj strukturi NBA lige juče je dobila novu epizodu na sastanku u Samoboru, piše B92.

Čelnici regionalnog takmičenja podelili su se u dva klana povodom sukoba na relaciji Svetska košarkaška federacija (FIBA) - ABA liga, a sastanak je pokazao veliki stepen zabrinutosti i nejedinstvo među osobama koje su želele da nastave da vode ligu, bez obzira na oštra upozorenja FIBA i EL.Jedan klan čine Roman Lisac i Josip Bilić, koji žele da kompletno vlasništvo predaju klubovima, a drugi Lorbek, Radić, Sagadin i Milićević, koji se protive toj ideji, makar se ceo koncept lige potpuno raspao.Lisac i Bilić upozorili su da su loše procene dovele do zahlađenja odnosa s Barselonom, jer ovakvim raspletom nije zadovoljan ni prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu, kome je u više navrata obećano sprovođenje promena vlasničke i upravljačke strukture, u skladu sa sporazumom iz 2009. godine.

Zakulisne radnjeLISAC: NISAM MANIPULATORIako informacije govore o revolucionarnim promenama (nova Evroliga) i podršci idejama evropske košarkaške federacije nacionalnih saveza, Roman Lisac tvrdi da se u Ženevi ništa nije dogodilo, kao i da će klubovi iz ABA lige i dalje u Evroligu.- Dajte, molim vas. Normalno je da dva kluba idu iz ABA lige u Evroligu. Neću da kažem ko i u čijem interesu pušta te priče. Iako neki govore da sam ja taj manipulator, vidi se ko i šta radi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track