(VIDEO) BRAVO DEVOJKE: Treći trijumf Srbije na Evropskom prvenstvu!
Foto: Fibaeurope.com

Pala i Britanija

(VIDEO) BRAVO DEVOJKE: Treći trijumf Srbije na Evropskom prvenstvu!

Košarka -
Izabranice Marine Maljković sačuvale su stopostotan učinak, a u narednom meču igraće protiv Rusije za prvu poziciju u grupi C

SOMBATELJ - Ženska košarkaška reprezentacije Srbije ubedljivo je savladala selekciju Velike Britanije sa 76:54 (21:12, 15:14, 28:12, 12:16) u četvrtom kolu C grupe na prvenstvu Evrope u Mađarskoj i Rumuniji.

Srpske košarkašice zadržale su maksimalan učinak, dok je Velika Britanija pretprela treći poraz.

Izabranice Marine Maljković su od prvog minuta utakmice kontrolisale dešavanja na terenu. Brzo su stekle rezultatsku prednost koja je konstantno rasla kako je meč odmicao. U trećoj deonici naše devojke su imale čak 27 poena prednosti (60:33). Do kraja meča Srbija je sigurno čuvala prednost i rutinski privela utakmicu kraju.

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Sonja Petrović koja je meč završila sa 17 postignutih poena (7/5 za dva, 3/2 za tri), dvocifren učinak imale su Danijel Pejdž 11p (12 skokova), Jelena Milovanović 12p i Ana Dabović koja je ubacila 10.

Srpske košarkašice sutra očekuje derbi protiv Rusije i borba za prvo mesto u grupi. Utakmica između Srbije i Rusije igra se u ponedeljak od 19 sati.

http://www.youtube.com/watch?v=wYZlGnyAd6Y

SRBIJA: Radočaj 7, Petrović 17, Čađo, Krnjić, Jovanović 6, Milovanović 12, Butulija, Ajduković, Topuzović 5, M. Dabović 8, A. Dabović 10, Pejdž 11.

VELIKA BRITANIJA: Fegbini 11, Bravo-Heriot 3, Kolins 12, Vanderval 13, Hendi 2 Simpson, Klark 2, MekGarahan 2, Alen 2, Otevil-Soulsbi, Stjuart 6, Gandi 1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track