MARINA MALJKOVIĆ: Biću super zadovoljna ako ovakvu igru ponovimo i protiv Rusije
Foto: Kss.rs

Evropsko prvenstvo

MARINA MALJKOVIĆ: Biću super zadovoljna ako ovakvu igru ponovimo i protiv Rusije

Košarka -
Jedva čekam duel sa Rusijom, jer nam dolazi u pravom trenutku posle svih mojih reakcija - rekla je Marina

SOMBATELJ - Košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala Veliku Britaniju (76:54) u trećem kolu grupe C na Evropskom šampionatu u mađarskom Sombatelju.

Selektorka Srbije je istakla da je meč sa Velikom Britanijom doneo bolju igru u odnosu na prva dva duela.

"Danas je bilo malo bolje, ali i dalje ima nekih nedopustivih grešaka. Popravili smo odbranu i odgovornost u igri jedan na jedan, što ranije nije bilo dobro. Imali smo dosta napada koji su završavani između šeste i desete sekunde, što nije dobro. U napadu smo imali periode, posebno u delu druge četvrtne, kada nismo radili na našem napadu, nismo imali dug napad, nismo naterali protivnika da radi. U svakom slučaju bolja utakmica nego prve dve. Bolja energija, bolji pristup. Opet, ovo je ekipa koja je izgubila sve utakmice do sada. Ne smemo zaboraviti da je ovo Engleska".

"Kao što rekoh, ne treba zaboraviti da je ovo bila Engleska, koja bez ijedne pobede, tim koji se dosta bori, ali tim koji nema nekog velikog košarkaškog talenta. Ja ću biti super zadovoljna ako se taj pristup i igra, sa ispravljanjem ovih grešaka, ponovo sutra. Pa mi protiv Rusije igramo na pravi način. Ova pobeda meni neće značiti ništa, ili će značiti malo, ako je sutra ne potvrdimo", rekla je Maljkovićeva.

Marina Maljković je u najavi utakmice protiv Rusije rekla da će to biti pravi derbi, samo ako budemo odigrali onako kako znamo.

"Poslednja utakmica, nama treća u tri dana. Sa najjačim protivnikom ovde. Kako se približavamo kraju možemo da potvrdimo da je ovo grupa koja je bila izuzetno teška. Uz onu u Šopronu najteža. Prema rezultatima, mnogo teža situacija nego u Rumuniji. Čeka nas izuzetno težak meč, biće pravi derbi ako mi budemo igrali kao sada. Jedva čekam utakmicu protiv Rusije, koja ima veliki ulog. Igra se za prvo mesto. Posle ove tri utakmice i svih mojih reakcija nakon njih, dolazi Rusija. U pravo vreme", ističe selektorka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track