(FOTO) KOŠARKAŠICE SRBIJE STIGLE U ĐER: U drugu fazu ulaze sa tri boda
Foto: Kosarka24.rs

Evrobasket

(FOTO) KOŠARKAŠICE SRBIJE STIGLE U ĐER: U drugu fazu ulaze sa tri boda

Košarka -
Utorak i sreda su slobodani dani za naše reprezentavke
1 / 2 Foto: Kosarka24.rs

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije doputovala je u Đer gde će nastaviti takmičenje na 35. Evropskom prvenstvu.

Utorak i sreda su slobodani dani za naše reprezentavke, tokom kojih će se pripremiti za naredne izazove u hali "Audi arena" u ovom mađarskom gradu.

Prvu utakmicu u drugoj fazi šampionata Srpkinje će igrati u četvrtak od 15.30, a rival će biti Slovačka. Dva dana kasnije od 20.30 rival je Španija, a 22. juna takođe od 20.30 časova na megdan našim devojkama će Litvanke.

Srbija je prethodnih sedam dana provela u Sombateljiju, gde je odigrala četiri utakmice u prvoj fazi prvenstva. Savladane su Letonija, Hrvatska i Velika Britanija i doživljen je poraz od Rusije, pa naš nacionalni tim u novoformiranu grupu F prenosi tri boda. Po četiri boda imaju Rusija i Španija, Srbija i Slovačka po tri, a Litvanija i Hrvatska po dva. U prvom kolu igraće Litvanija - Rusija i Hrvatska - Španija.

Već sutra u Debrecinu šampionat nastavlja šest ekipa u grupi E. Prvog dana igraju Turska - Crna Gora, Češka - Belorusija i Grčka - Francuska. Francuska i Belorusija imaju po četiri boda, Turska i Crna Gora po tri, a Grčka i Češka po dva.

Najbolje četri ekipe iz obe grupe plasiraće se u četvrtfinale.

Kurir sport / Kosarka24.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track