KALINIĆ O VANZEMALJCIMA: Oni su ipak bolji, a mi smo pobedili iako smo lošiji
Foto: Saša Pavlić

Nedostaje im samo Evroliga

KALINIĆ O VANZEMALJCIMA: Oni su ipak bolji, a mi smo pobedili iako smo lošiji

Košarka -
Pročitajte izjave iz crveno-belog tabora posle osvajanja titule

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić rekao je da njegovoj ekipi preostaje samo da slavi posle osvajanja šampionske titule u Srbiji, dok se Branko Lazić našalio da ostaje žal zbog neosvojene Evrolige.

"Odigrali smo lošije, prvo poluvreme katastrofalno, ali smo prelomili. Pobedili smo, iako smo, ne znam šta sve, po nečijim rečima. Iako za nas igraju vanzemaljci, oni su ipak bolji tim, a mi smo uspeli da pobedimo iako smo lošiji", rekao je Kalinić.

Zvezda je osvojila šampionsku titulu posle 17 godina, pobedom u finalu plej-ofa nad Partizanom sa 3:0. Crveno-beli su tako objedinili tri trofeja, a Branko Lazić je rekao da je presrećan.

"Predugo smo čekali ovo... Uspeli smo nekako da osvojimo i domaće prvenstvo i zaokružimo fantastičnu sezonu. Ostaje žal što nismo uspeli da uzmemo Evroligu, ali nadam se da ćemo uspeti sledeće", kroz šalu je rekao Lazić.

Zvezda je ove sezone osvojila domaće prvenstvo, Kup Radivoja Koraća, kao i Jadransku ligu, kroz koju je obezbedila plasman u Evroligu.

"Veoma je težak meč, Partizan je odigrao sjajno, taktički su bili veoma prezicni, a bilo nam je potrebno vreme da se adaptiramo. Odigrali smo odlično odbranu, u napadu nismo bili na nivou, ali nemam zamerke posle 80. meča u sezoni. Fenomenalna godina je iza nas i mislim da najbolje znam koliki je ovo uspeh", rekao je trener Dejan Radonjić.

Crnogorski stručnjak izjavio je da je Partizan pokazao kvalitet, ali da su crveno-beli u tri meča bili bolji rival.

"Došli smo do titule koja u nekom smislu nema težinu koja bi trebalo da ima. Bili smo veoma motivisani da dođemo do trijumfa i postanemo drugi prvak Srbije. Želeli smo da prekinemo dugačak niz Partizana, što je za mene dodatno interesantno. Pre te dominacije ja sam imao priliku da pehar držim u rukama", rekao je Radonjić i osvrnuo se na sve izazove tokom ove sezone.

"Bez obzira na udare koje smo imali, a bili su jasni, sve te priče i devalviranja naših rezultata, pričao sam da moramo da se fokusiramo na teren. U najtežem mogućem trenutku izborili smo Evroligu, osvojili ABA, a potom i domaće prvenstvo. Igrali smo teške utakmice, a posle polufinala Kupa bio sam siguran da ćemo sezonu završiti na ovaj način", istakao je Radonjić.

On je pohvalio centra Bobana Marjanovića pošto je celu seriju igrao sa povredom.

"Prevazišao je problem sa kojim bi malo koji igrač hteo da izađe na parket. Stegnuo je zube, odigrao sva tri meča i čestitam mu na tome. Imam želju da nastavim da radim, a sutra su razgovori sa klubom", dodao je Radonjić.

Kapiten Luka Mitrović priznao je da ni on sam nije očekivao ovaku uspešnu sezonu Zvezde.

"Kada se okrenem na početak sezone, imali smo velika očekivanja, ali nismo mislili da će ovoliko biti uspešna. Sezona nikad teža, ali izneli smo sve i osvojili tri trofeja. Bili smo gospoda na terenu i van njega i presrećan sam. Sada je vreme za slavlje i želimo da uživamo. Ne bismo pisali o uspešnoj sezoni da nismo prvaci Srbije", rekao je Mitrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track