STEF KARI: Bog me je izabrao!
Foto: Profimedia

Voriorsi dobili svog heroja

STEF KARI: Bog me je izabrao!

Košarka -
Plej koji je Golden Stejt doveo do prve NBA titule posle 40 godina jedan je od najvećih vernika u ligi

Četrdeset godina čekali su Ouklend i San Francisko da slavi NBA trofej, četrdeset godina čekali su Stefa Karija.Otac heroja „ratnika“ Del imao je samo 11 godina kad su Rik Beri i društvo doneli jedinu titulu Golden Stejtu, tad nije ni pretpostavljao da će postati profesionalni košarkaš.Stef Kari bio je samo predvodnik neverovatne družine koja je postala prvi tim od Čikago Bulsa 1991, u kojem niko nije osvajao šampionski prsten. Da sve bude zanimljivije pobrinuo se i „kouč“ Stiv Ker jer se poslednji put debitant okitio titulom davne 1982. Bio je to čuveni trener Lejkersa Pet Rajli.Kari je ove godine dokazao da čak i u svetu neviđenih NBA atleta um caruje. Gene je nasledio od oca, ali kao veliki vernik ističe da je talenat dobio od svevišnjeg.- Znao sam da me je bog spremio da budem svedok-izaslanik i svedok na košarkaškom terenu. Sećam se da mi je majka još na koledžu pričala kako bog bira ljude iz raznih oblasti i ja sam to samo iskoristio u njegovu slavu - priča plejmejker Golden Stejta i dodaje:- On mi je dao talenat da ovako igram košarku, ali sam morao žestoko da radim svakog dana kako bih to opravdao. Svestan sam da mi sve to jednog dana može biti oduzeto. Znam da me čeka mesto na nebesima upravo zbog njega i ne postoji trofej koji to saznanje može da nadmaši.

Del i StefPATIKE „SA OCA NA SINA“Velika kompanija sportske opreme iz SAD odlučila je da napravi specijalan model patika „Sa oca na sina“ koje će nositi Stef Kari, a povod je, naravno, sjajan odnos nekadašnje i sadašnje NBA zvezde.Ove patike u prodaji su se pojavile juče, a kompanija očekuje velike rezultate ovim marketinškim potezom.

Žestoko se slaviloLUDILO U SAN FRANCISKUMnogi fanovi Golden Stejta nisu se ni rodili kad su Voriorsi poslednji put bili šampioni NBA. Zato je slavlje na ulicama San Franciska trajalo do duboko u noć. Mnogi su u Orakl areni u Ouklandu posmatrali meč na velikim ekranima, a potom su automobilima krenuli do centra grada na veliku žurku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track