MARINA MALJKOVIĆ: Turska nas je dva puta žestoko ranila, očekujem da pokažemo hrabrost
Foto: FIBA

Širi optimizam

MARINA MALJKOVIĆ: Turska nas je dva puta žestoko ranila, očekujem da pokažemo hrabrost

Košarka -
U ovom trenutku zaboravljamo na umor i sve loše što je bilo, rekla je selektorka

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da veruje da njen tim može da pobedi Tursku i izbori plasman u polufinale Prvenstva Evrope. Pred srpskim košarkašicama je najveći izazov u dosasadašnjem delu šampionata, pošto je od Turske gubila u najvažnijim utakmicama na takmičenjima u prethodne dve godine - u borbi za bronzu na Evropskom prvenstvu 2013. i četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2014. godine.

"Imaćemo dan manje odmora od Turske. U ovom trenutku zaboravljamo na umor i sve loše što je bilo. Ne postoji veći motiv u četvrtfinalu od činjenice da nas je turska reprezentacija dva puta žestoko ranila u prethodne dve godine. Očekuje da ćemo zbiti redove, da će ceo tim pokazati hrabrost. Verujem da će moje igračice na ovoj utakmici biti one prave", rekla je Maljkovićeva za sajt KSS.

Prema njenim rečima, najveća opasnost preti od kvarteta Jilmaz, Sanders, Alben i Vardali Demimen, koji dugo igra zajedno i ima ogromno iskustvo, kako reprezentativno, tako i evroligaško.

"Turska je na dosadašnjim utakmicama na šampionatu pokazala da je izuzetno kvalitetan i iskusan tim. Kao reprezentacija imaju dobru ličnu kartu, igraju vrlo ‘namazano’ i do sada su na Evropskom prvenstvu pokazale najbolju košarku", ističe Maljkovićeva.

Plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine izboriće reprezentacije, koje dođu do polufinala, kao i petoplasirana ekipa na šampionatu.

Utakmica između Srbije i Turske igra se u sredu od 18 sati u Budimpešti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track