KOŠARKAŠICE SRBIJE PROTIV TURSKE: Još jedna pobeda i eto nas u Brazilu!
Foto: FIBA

Evrobasket: Srpkinje danas (18.00) u četvrtfinalu

KOŠARKAŠICE SRBIJE PROTIV TURSKE: Još jedna pobeda i eto nas u Brazilu!

Košarka -
Krajnje je vreme za konačnu naplatu dugova, složile su se izabranice Marine Maljković, koje su 2013. i 2014. godine eliminisane baš od današnjih protivnica

Košarkašice Srbije večeras (18.00) igraju prvi meč u nokaut fazi Evropskog prvenstva, koje zajedno organizuju Mađarska i Rumunija. Kao četvrtoplasirana selekcija grupe F, izabranice Marine Maljković u četvrtfinalu odmeriće snagu s prvoplasiranom selekcijom Turske iz grupe E.Iako uloga favorita pripada Turkinjama, u taboru naših dama vladaju optimizam i dobra atmosfera pred ovaj meč u Budimpešti.- Turska? Fenomenalan tim. Ekipa koja igra najbolje na šampionatu, ali kud ćeš većeg motiva od poraza u poslednje dve godine - jasna je Marina Maljković.I zaista, Turska je u dva navrata eliminisala Srbiju s velikih takmičenja, najpre 2013. u borbi za bronzu na Evropskom prvenstvu, a potom i 2014. u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.- Krajnje je vreme za naplatu dugova - složile su se košarkašice Srbije.Utakmica s Turskom ujedno će biti i odlučujuća za plasman na Olimpijske igre 2016.- Svesni smo trenutka i koliko je sve ovo važno za našu zemlju. Očekuje se da uđemo u grupu reprezentacija koje će izboriti kvalifikacije za Olimpijske igre naredne godine - Kurir podseća na nedavnu izjavu selektora košarkašica Srbije Marinu Maljković.Uz naše dame kao i na svakom meču biće i predsednik KS Srbije Dragan Đilas.

Šta čitaju košarkašiceNIGDE BEZ KNJIGESrpske košarkašice ne znaju za dosadu. Slobodno vreme, pogotovo ono u autobusu, na putu od dvorane do hotela, koriste čitajući knjige. Tamara Radočaj trenutno uživa uz knjigu „Preljuba“ Paola Koelja, Nevena Jovanović pohvalila se štivom „Sećanje na ljubav“ Alisona Ričmana, a Dajana Botulija čita „Snovi o sreći“ od Lusija Dilona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track