BRAVO MOMCI: Basketaši Srbije u polufinalu EI u Bakuu
Foto: Marina Lopičić

Medalja je tako blizu

BRAVO MOMCI: Basketaši Srbije u polufinalu EI u Bakuu

Košarka -
Srbija je u četvrtfinalu EI pobedila selekciju Litvanije rezultatom 17:11

BAKU - Tim Srbije u basketu 3x3 plasirao se u polufinale Evropskih igara u Bakuu.Srbija je u četvrtfinalu EI pobedila selekciju Litvanije rezultatom 17:11. Osam poena za Srbiju postigao je Dejan Majstorović, dok je Marko Savić ubacio pet, a Dušan Domović-Bulut četiri. Marko Ždero se nije upisao u strelce. Najefikasniji u selekciji Litvanije bio je Vitalij Luksa sa sedam poena.Srbija je ranije danas u osmini finala pobedila Tursku rezultatom 21:13.

Naši basketaši igraće sutra u polufinalu protiv Španije, koja je pobedila Azerbejdžan 17:14. U drugom polufinalu sastaće se Slovenija i Rusija.

"Baš smo imali teške utakmice s Turskom i Litvanijom. Turke smo savladali dosta lako, kako smo se i nadali. Ova druga utakmica, četvrtfinale je uvek najteža utakmica na prvenstvu. Tu ako prođeš dalje onda si u borbi za medalje. Ne stajemo idemo do kraja! Ušli smo u meč s Litvanijom s nekom neverovatnom energijom i ono što sam osetio u prva dva, tri minuta pošto sam bio na klupi, mi je rekao da jednostavno ne možemo da izgubimo", rekao je Marko Savić.Marko Ždero kaže da nije bitno ko je rival Srbiji u polufinalu EI."Ne bih da komentarišem da li je srećna ili nesrećna okolnost to što u polufinalu igramo sa Španijom, a ne s domaćinom. Ko god da nam se pojavi kao protivnik mi igramo isto. Ekipa Španije je jako nezgodna, za njih igra prošlogodišnji MVP državnog prvenstva. Mislim da treba da gledamo sebe i svoju igru i da u principu sve zavisi od nas. Kako mi postavimo stvari, kako krenemo u utakmicu tako će se i privesti kraju. Nadam se povoljno po nas", naveo je Ždero.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track