NOVA MEDALJA ZA ORLOVE: Srpski basketaši treći na EI u Bakuu
Foto: Marina Lopičić

Bravo

NOVA MEDALJA ZA ORLOVE: Srpski basketaši treći na EI u Bakuu

Košarka -
Srpski basketaši su u borbi za bronzu ubedljivo savladali selekciju Slovenije 21:14

BAKU - Basket tim Srbije 3x3 osvojio je bronzanu medalju na Evropskim igrama u Bakuu.Srpski basketaši su u borbi za bronzu ubedljivo savladali selekciju Slovenije 21:14. Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Dejan Majstorović sa 13 poena, dok su Marko Ždero i Marko Savić ubacili po četiri. U selekciji Slovenije najbolji je bio Jure Erzen sa sedam poena.

Borbu za bronzu Srbija je odigrala praktično bez kapitena Dušan Domović Buluta, koji je povredio rame u polufinalu, pa je u duelu sa Slovencima ulazio u igru samo koliko da se saigrači odmore desetak sekundi.

"Na kraju smo zadovoljni što smo uzeli medalju na izuzetno jakom takmičenju. Skupili smo se da odradimo kako treba za to treće mesto, da osvojimo bronzu i za Dušana i za nas i za našu zemlju", rekao je Marko Savić.

"Drago mi je da smo kao ekipa pokazali kako treba da se bori za grb i za zemlju i da mo uspeli da se dignemo u borbi za bronzu i da pobedimo Sloveniju. Slovenci kao protivnici, dosta teški. Jako su nezgodni, dugo igraju zajedno, homogena su ekipa i znaju se jako dobro, tako da mislim je ipak presudila naša želja za pobedom" rekao je Marko Ždero po završetku meča za bronzu.

"Mi smo se svakako nadali zlatu, ali nažalost imali smo taj recimo prekid filma u polufinalu, što moja povreda, što nemogućnost izmena zbog moje povrede. Mislim da nam je tu ritam opao i da su Španci to kaznili. Ipak su oni jedna kvalitetna ekipa. I dalje smtram da smo bolji, ali nekad I sreća malo mora da te posluži. Važno je da smo nastavili kontinuiet osvajanja medlja na zvaničnim takmičenjima za Srbiju" rekao je Dušan Domović Bulut.

Srbija je ranije danas poražena u polufinalu EI od selekcije Španije 19:16.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track