RADULJICA IDE NA FAKTOR IZNENAĐENJA: Orlovi hoće kao košarkašice, na vrh Ervope
Foto: Dado Đilas

Naoštreni za pripreme

RADULJICA IDE NA FAKTOR IZNENAĐENJA: Orlovi hoće kao košarkašice, na vrh Ervope

Košarka -
Sjajni centar srpske reprezentacije nije želeo da govori o nastavku klupske karijere, dok je Nikola Milutinov izjavio da mu je čast što je uopšte na Đorđevićevom spisku

Košarkaški reprezentativac Srbije Miroslav Raduljica rekao je danas da očekuje da će nacionalna selekcija "pakleno raditi" i da će takav rad doneti dobar plasman na predstojećem Evropskom prvenstvu.

"Očekujem da dobro radimo, jer se tako dolazi do rezultata, što se videlo i prošle godine. Prošle godine smo bili potcenjeni od svih, ali mi smo stvorili odličnu atmosferu, odličnu energiju, pakleno smo radili i to se na kraju isplatilo", rekao je Raduljica.

Košarkaška reprezntacija Srbija okupila se danas u Beogradu u Hotelu "Zira" na početku priprema pred Evropsko prvenstvo. Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije i ženska košarkaška su nedavno postali svetski, odnosno evropski prvaci, a na pitanje novinara da li od muške košarkaške reprezentacije može da se očekuje isto, Raduljica je rekao "zašto da ne".

Raduljica je trenutno bez kluba i na pitanje novinara da li očekuje da ga protivnici olako shvate, jer nije igra, on je rekao:

"To bi bilo dobro, jer ću onda napraviti još veće iznenađenje".

On nije želeo da odgovara na novinarska pitanja u kom klubu će nastaviti karijeru.

Košarkaš Partizana Nikola Milutinov rekao je da mu je velika čast što se nalazi na širem spisku selektora Aleksandra Đorđevića i dodao da će dati sve od sebe, kao i da se nada da će igrati na Evropskom prvenstvu.

"Velika mi je čast što ću biti deo ekipe i što ću učiti od naših najboljih igrača. Potrudiću se da uz njih napredujem, da još više naučim i da budem bolji igrač nego pre ovih priprema. Daću sve od sebe da budem na Evropskom prvenstvu", kazao je Milutinov.

Kada je reč o nastavku njegove klupske karijere, Milutinov je rekao da je on i dalje igrač Partizana i da je to sve što u ovom trenutku može da kaže. Centar Partizana je na ovogodišnjem draftu kao 26. pika izabrao San Antonio.

"Želja mi je da jednog dana zaigram u NBA ligi. Par dana sam trenirao u San Antoniju. Presrećan sam što sam otišao u takvu ekipu i nadam se da ću jednog dana biti u prilici da treniram sa prvim timom", rekao je Milutinov.

Srbija će na EP igrati u Grupi B u Berlinu sa selekcijama Španije, Italije, Nemačke, Turske i Islanda. Evropsko prvenstvo održaće se od 5. do 20. decembra u Hrvatskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Letoniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track