SAVLADANA KOREJA: Prva pobeda košarkašica Srbije na Svetskom prvenstvu za juniorke
Foto: Fiba

Polovičan skor posle dva kola

SAVLADANA KOREJA: Prva pobeda košarkašica Srbije na Svetskom prvenstvu za juniorke

Košarka -
Mogli smo puno ranije da prelomimo utakmicu, ali smo pravili greške, što je rival znao da kazni i održi rezultatski priključak, rekao je selektor Zoran Tir

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Srbije, igračice do 19 godina starosti, ostvarila je prvu pobedu na Svetskom prvenstvu koje se održava u Čehovu (Rusija). Izabranice selektora Zoran Tira posle ubedljivog poraza na startu šampionata od Australije, uspele su da povrate samopouzdanje i u okviru drugog kola grupe „D“ savladaju selekciju Koreje 74:66 (17:25, 14:5, 22:20, 21:16) i dokažu da nisu slučajno među 16 najboljih na planeti. Naš mladi tim je osim na početku susreta bio daleko bolji rival. Sve vreme diktirao tempo, koristio visinsku prednost što mu je omogućilo da ima punu kontrolu i dođe do prvih bodova.

- Doživeli smo debakl na premijeri od čega se nije bilo lako oporaviti i vratiti u život. To se najbolje videlo u prvoj četvrtini protiv selekcije Koreje, kojoj smo omogućili da se razigra i pogodi gotovo svaki šut u uvodnim minutima. Ipak, brzo smo došli sebi, zaigrali agresivnije, taktički zrelije i počeli da koristimo naše prednosti. Mogli smo puno ranije da prelomimo utakmicu, ali smo pravili greške, što je rival znao da kazni i održi rezultatski priključak. Pobeda je u ovom trenutku najvažnija, jer na ovom šampionatu nema slabog protivnika i nikoga nije lako savladati. Sledi nam slobodan dan, a onda duel sa Brazilom u kome će se potruditi da odigramo najbolje što možemo – istako je Zoran Tir, selektor ženske juniorske reprezentacije Srbije.

SRBIJA: Zec 12, Stevanović 18, Jokić 2, Šubašić 2, Bogićević 10, Arsenić 14, Katanić 9, Nogić 7, Vučković, Vojinović, Ilić, Bojović.

KOREJA: Dž. Li 11, Dž. Kim 3, H. Kim 5, Dži Li 16, Ča, Park 19, Eom 2, Ha. Li 4, Ju, Jin 6, S. Kim, Dže. Kim.

U ponedeljak je na Svetskom prvenstvu u Čehovu slobodan dan. Reprezentacija Srbije u okviru trećeg kola grupe „D“ sledeći meč na šampionatu igra 21. jula (14:45) protiv selekcije Brazila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track