ĐORĐEVIĆ NAPAO TRENERA ZVEZDE: Zašto je stranac baš u ovom trenutku naneo štetu srpskoj košarci
Foto: Fonet

Sparsi zabranili Bobiju da trenira

ĐORĐEVIĆ NAPAO TRENERA ZVEZDE: Zašto je stranac baš u ovom trenutku naneo štetu srpskoj košarci

Košarka -
Selektor "orlova" tvrdi da je Marjanović u potpunosti zdrav, što su potvrdili i pregledi u Milanu i oni koje su obavili lekari reprezentacije

Povodom "slučaja Marjanović" oglasio se i selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević.

Bobanu Marjanoviću je njegov novi klub San Antonio zabranio da trenira i pozvao da dođe u Los Anđeles na dodatne preglede, sve zbog izjava pomoćnog trenera Crvene zvezde Velibora Radovića za američke medije. Crnogorac sa izraelskim pasošem je rekao da je "Marjanović igrao finalnu seriju plej-ofa sa slomljenim stopalom".

"Posle krajnje nepromišljene i nekorektne izjave klupskog službenika koja je samo za laike slučajna, nastao je čitav problem. Pokrenuta je lavina, iako je Boban Marjanović dobro i nema nikakvih zdravstvenih problema. To su pokazali lekarski pregledi u Milanu koje su nadgledali doktori San Antonija i posle kojih je potpisao profesionalni ugovor. Takođe, Bobana je pregledala naša medicinska komisija na čelu sa doktorom Radovanovićem napravivši od skenera do magnetne rezonance sve moguće preglede na kojima su svi rezultati bili negativni", počeo je očigledno rezignirani Đorđević.

Marjanovićev menadžer Miško Ražnatović poručio je da će San Antonio doneti odluku posle dodatnih pregleda.

"Od lekarskog tima San Antonija dobili smo mejlom zahtev da Bobanu zabranjuju treninge sledećih šest do osam nedelja, a mi smo im izašli u susret da se u četvrtak pojavi u Los Anđelesu na dodatnim pregledima. Ne znamo na osnovu čega je došao taj zahtev jer je sa Marjanovićem, ponavljam, sve u najboljem redu. U pitanju nije viša sila, nego sila. To je apsolutno nešto više od košarke, nešto na šta ne možemo da utičemo. Ostaje još samo da se glasno zapitamo, uz veliku dozu gorčine, zbog čega je baš u ovom trenutku došla izjava stranog trenera koji nema baš nikakve veze sa našom reprezentacijom. Osim kao protivnik. Da li je možda instruisan od nekoga ko bi imao korist od svega ovoga, kako sportsku, tako i finansijsku. Postoji velika sumnja i razočaranje koje nije prvo ni poslednje posle svega što se desilo. U svakom slučaju naneta je šteta interesima srpske košarke, reprezentaciji kao i samom Bobanu Marjanoviću", zaključio je Aleksandar Đorđević, selektor reprezetacije Srbije.

Inače, Velibor Radović je pomoćnik šefu Zvezdine struke Dejanu Radonjiću. Rođen je pre 43 godine u Podgorici, a pored crnogorskog, ima i izraelsko državljanstvo. Tokom igračke karijere nastupao je za Crvenu zvezdu i mnoge izraelske klubove, a trenersku karijeru je počeo u poljskom Stelmetu, takođe kao asistent, pre nego što je došao na Mali Kalemegdan.

Crnogorski tandem iz Zvezde, Foto: Nebojša Mandić
Crnogorski tandem iz Zvezde, Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track