(VIDEO) PAMTI DVE SCENE IZ BEOGRADA: Parker otkrio zašto ceni srpsku košarku!

Tonijeva sećanja

(VIDEO) PAMTI DVE SCENE IZ BEOGRADA: Parker otkrio zašto ceni srpsku košarku!

Košarka -
On je istakao da je na Evropskom prvenstvu 2005. godine u Srbiji osetio koliko se košarka voli u našoj zemlji

Jedan od najboljih evropskih košarkaša Toni Parker istakao je da izuzetno poštuje srpsku košarku.

On je istakao da je na Evropskom prvenstvu 2005. godine u Srbiji osetio koliko se košarka voli u našoj zemlji. U “Kombank areni” će se sjajni plej ponovo naći 12. avgusta, kada je na programu prijateljska utakmica između selekcija Srbije i Francuske."Ambijent na terenu je nesvakidašnji, publika koja je uz svoje igrače, podržava ih i vodi do pobede. Beograd i Srbija obožavaju košarku. Postoje košarkaške dvorane koje motivišu još više, a ja se sećam pesama navijača koje nisu prestajale i koje su podržavale i gurale svoje igrače da budu još snažniji. To je jedan od razloga što izuzetno respektujem srpsku košarku", izjavio je Parker.

Osvajač evropskog zlata i NBA prstena ima dve uspomena sa prvenstva u Beogradu 2005. godine."Sa Evropskog prvenstva u Srbiji imam dve snažne uspomene. Najpre, ono najvažnije i najdraže – bila je to moja prva medalja u seniorskoj reprezentaciji. Njen značaj je utoliko veći što je to bila i prva za Francusku posle skoro pola veka. Drugo čega se živo sećam i danas jeste nezaboravna utakmica protiv Grčke u polufinalu, kada smo imali pobedu u rukama, ali su Grci iskočili niotkuda i ušli u finale umesto nas. Dimitris Dijamantidis pogodio je trojku u poslednjem sekundu i pobedili su nas. To se urezalo doboko u mom pamćenju", izjavio je najbolji francuski košarkaš.

http://www.youtube.com/watch?v=MSnyaJCptEk

Kada su u pitanju favoriti na predstojećem Evrobasketu

"Teško je pitanje ko su favoriti, a odgovor još komplikovaniji, jer otprilike osam ekipa, možda i više, može da osvoji titulu. Za mene su Srbija, Italija i Litvanija selekcije koje imaju kvalitet da se popnu na tron. A ko će igrati u finalu? Nadam se da ćemo to biti mi, i to je za nas najvažnije", rekao je Toni Parker.Kurir sport / Politika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track