CRNO-BELA PORODICA: Košarkaši, izvinite, ne damo vam ni dinara
Foto: Aleksandar Jovanović

Miloš Vazura odlučan

CRNO-BELA PORODICA: Košarkaši, izvinite, ne damo vam ni dinara

Košarka -
Iako će od UEFA dobiti 5,4 miliona evra, FK Partizan ne namerava da pomogne KK Partizan, koji je u najtežoj situaciji u poslednjih 15 godina

Iako su mnogi navijači Partizana očekivali da će posle uspeha na evropskoj sceni Fudbalski klub Partizan finansijski pomoći Košarkaški klub, od toga, izgleda, neće biti ništa.Vazura: Imamo problemaFK Partizan je izbacivanjem Steaue izborio učešće u plej-of za Ligu šampiona, a samim tim i siguran plasman u Ligu Evrope, što je u Humsku donelo značajnu finansijsku injekciju od UEFA u iznosu od 5,4 miliona evra. Međutim, prema izjavi generalnog direktora crno-belih Miloša Vazure, košarkaški klub ne može da očekuje pomoć iako se nalazi u najtežoj situaciji u poslednjih 15 godina.- Imamo mnogo svojih problema i sad nismo u situaciji da pomognemo košarkaškoj sekciji. Postoji veliki broj nasleđenih dugova, i to moramo da regulišemo - poručio je Miloš Vazura.S obzirom na to da je u martu ove godine posle prodaje Petra Škuletića fudbalski klub pomogao košarkaški sa 200.000 evra, bilo je očekivano da se taj trend i nastavi. Posebno jer je nekadašnji šampion Evrope u košarci za rubu egzistencije, pošto su obaveze po osnovu kredita i dugovanja igračima i zaposlenima ogromne, a tokovi novca prema KK Partizan uveliko presušili.Šta će reći Vujošević?- Odluka uprave FK Partizan da se u ovako teškom trenutku pruži pomoć KK Partizan budi nadu da će finansijska stabilizacija FK Partizan značiti i povratak prakse sistemske podrške fudbalskog kluba celoj porodici Partizanovih udruženih klubova, koji se sada nalaze na ivici opstanka - rekao je tada predsednik JSD Partizan Duško Vujošević, koji će sigurno imati šta da kaže.

OdgovoriČEKA SE SKUPŠTINASkupština KK Partizan, koja bi uskoro trebalo da se održi, odgovoriće na mnoge nedoumice, pa i kada je u pitanju produžetak ugovora sa trenerom Duškom Vujoševićem. Ipak, Vujošević će u ponedeljak 17. avgusta izvršiti prozivku igrača, a zasad crno-beli nisu doveli nijedno zvučno ime.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track