ZVEZDA ZA PETO MESTO: Posle Darušafake i Fener u Zadru bolji od srpskog i regionalnog prvaka
Foto: KK Crvena Zvezda

Pripreme

ZVEZDA ZA PETO MESTO: Posle Darušafake i Fener u Zadru bolji od srpskog i regionalnog prvaka

Košarka -
Tim trenera Radonjića poražen je rezultatom 65:88

Košarkaši Crvene zvezde igraće u nedelju u utakmici za peto mesto na turniru u Zadru, pošto su izgubili i drugi meč u grupi od Fenerbahčea 65:88 (18:26,9:18, 19:15, 19:29).

Najefikasniji igrač na utakmici bio je centar Fenerbahčea Ekpe Udo sa 16 poena, dok je u ekipi Crvene zvezde ponovo najviše poena ubacio Stefan Nastić -12.

Crveno-beli ni za ovaj meč nisu mogli da računaju na Rajana Tompsona i Maika Cirbesa.

Samo dan nakon tesnog poraza od još jednog turskog evroligaša, Darušafake, trener Dejan Radonjić odlučio se da meč sa Fenerbahčeom, jednim od rivala crveno-belih u grupnoj fazi Evrolige, počne sa petorkom Rebić, Dangubić,Lazić, Tejić i Skorcanitis.

Nakon izjednačenog početka, turski tim se rezultatski odvojio odličnom epizodom američkog centra Ekpe Udoa. Fenerbahče je poveo u finišu prve deonice sa 22:11, ali se koševima Mekela i trojkom Lazića, Crvena zvezda vratila, a na prvi odmor otišlo se pri rezultatu 18:26.

U drugoj deonici, prvi se u strelce upisao Jović, a nakon toga usledila je dobra deonica crveno-belih, pa je pri rezultatu 26:30 trener Fenerbahčea Željko Obradović zatražio tajm-aut. I nakon te pauze, izabranici Dejana Radonjića su stali...Usledila je serija od čak 12-0 turskog tima, koju je u samom finišu, nakon serije promašaja sa distance, prekinuo Branko Lazić jednim košem sa linije slobodnih bacanja. Na semaforu je pred drugo poluvreme stajalo 27:44.

U nastavku meča, nije se mnogo toga promenilo, crveno-beli su zaigrali bolje, nakon trojke Mekela prišli na 42:53, a na kraju treće četvrtine Fenerbahče je vodio 59:46. U poslednoj četvrtini, trener Dejan Radonjić poslao je na teren sve raspoložive igrače, 9 poena Rebić je postigao upravo u poslednjoj četvrtini, dok su „plavo-žuti“ iz Istanbula ponovo bili vrlo precizni u šutu za tri poena, pa je meč za Crvenu zvezdu okončan možda i sa previsokih 65:88.

Crvena zvezda: Rebić 9,Dangubić 4, Mekel 10, Lazić 7,Mitrović 2, Jović 4, Skorcanitis 7,Simanić, Nastić 12, Apić, Gudurić 4,Tejić 7.

Crveno-beli će u nedelju od 16 časova igrati u utakmici za peto mesto, protivnik će biti poznat nakon duela Bajerna i Zadra. U slučaju bilo kakve pobede Bajerna, protivnik crveno-belima biće domaćin turnira Zadar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track