OBOŽAVAO DRAŽENA: Neko na grobu legendarnog košarkaša ostavio nesvakidašnji poklon
Foto: Profimedia

Lep gest

OBOŽAVAO DRAŽENA: Neko na grobu legendarnog košarkaša ostavio nesvakidašnji poklon

Košarka -
Petrovićeva majka oduševljena jer za dva dana niko nije odmeo dar sa groba nekadašnjeg asa Cibone

Biserka Petrović je u ponedjeljak ujutro išla obilazak groba svoga sina Dražena, a na njem je dočekalo iznenađenje. Neko je na grobu bivšeg jugoslovenskog košarkaša ostavio snop medalja, bez ikakve poruke i imena.

- Znalo se i pre događati da neko ostavi medalju, ali to bi uglavnom bila jedna i sa porukom. Više sam puta našla medalju koju je neko darovao Draženu za rođendan ili godišnjicu smrti. Ali ovaj put ih je bilo puno. Uzela sam ih, dobro ih očistila, budući da je dva dana padala kiša, odnela ih u Muzej i prebrojila. Ima ih čak 16 - kaže gospođa Petrović, koja je presrećna jer ostavljene medalje u dva dana, koliko ona nije dolazila na zagrebačko groblje Mirogoj, niko nije odneo sa groba.Jako bi volela, kaže, da joj se nepoznata osoba koja ih je ostavila javi kako bi joj mogla zahvaliti i uneti medalje u evidenciju. Reč je o košarkaškim medaljama iz mlađih kategorija osvojenim na turnirima u Hrvatskoj i Italiji. One će ostati sačuvane u Muzejsko-memorijalnom centru Dražena Petrovića, koji je pokraj Cibonine dvorane, a jednog dana Biserka Petrović namerava otvoriti izložbu sa svim medaljama i sličnim predmetima koje su Draženovi obožavatelji tokom godina ostavljali na njegovom grobu.

- Ima ih jako mnogo, ostavljali su ih i Draženovi obožavatelji iz drugih zemalja, poput Italije i Španije, ne samo iz Hrvatske - istakla je Biserka Petrović.

Kurir sport / 24.sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track