KRAĐA U ZAGREBU: Zvezda se žalila na suđenje!
Foto: Abaliga.com

14 grešaka na štetu crveno-belih

KRAĐA U ZAGREBU: Zvezda se žalila na suđenje!

Košarka -
Crveno-beli zahtevaju da se sankcioniše slovenački sudija Damir Javor

BEOGRAD - Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom i zvanično je u ponedeljak uputio žalbu ABA ligi na suđenje u nedeljnom derbiju izmedju Cedevite i Crvene zvezde Telekom.

Crveno-beli zahtevaju da se sankcioniše slovenački sudija Damir Javor.

Klub sa Malog Kalemegdana je u obrazloženju na 4 stranice, naveo čak 14 sudijskih grešaka i previda zapisničkog stola i delegata.

"Uz žalbu, u kojoj se navode i previdi poput poništenog koša Skorcanitisa, KK Crvena zvezda Telekom je priložio i opsežan video materijal čelnicima ABA lige, sa greškama koje je mahom činio jedan sudija, za koga je tek današnjom detaljnom analizom utvrđeno da je od 2009. godine, stalni i glavni akter utakmica dva kluba u Zagrebu, i to sa istim ishodom. KK Crvena zvezda Telekom je zato, sada već jasno shvatajući nameru, zatražio oštro sankcionisanje tog sudije.Namera ove žalbe KK Crvena zvezda Telekom je da zaštiti interese kluba, ali i srpske košarke, jer se dešavanjima u Zagrebu u nedelju uveče nova liga našla na velikom ispitu.KK Crvena zvezda Telekom neće dozvoliti da stvari van terena rešavaju one na parketu, i da se urušava višegodišnji napor beogradskog kluba da u sportskim okvirima pobeđuje najbolji", navodi se u saopštenju crveno-belih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track